DOLAR 32,3980 -0.14%
EURO 34,8192 0.17%
ALTIN 2.434,36-0,17
BITCOIN 2034181-1,61%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Tarım Teknolojileri Paneli

Tarım Teknolojileri Paneli

ABONE OL
Mart 5, 2024 13:46
Tarım Teknolojileri Paneli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Kayseri Ticaret Borsası iş birliğinde gerçekleşen Tarım Teknolojileri Paneli’ne katıldı. Başkan Büyükkılıç, “Görüyoruz ki Kayseri artık tarım ve hayvancılık şehri” dedi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile Kayseri Ticaret Borsası (KTB) iş birliğinde düzenlenen Tarım Teknolojileri Paneli’ne alanında uzman konuk ve konuşmacılar katıldı.

Kentte gerçekleşecek Tarım İhtisas OSB yatırımı öncesi, Akıllı Tarım Uygulamaları, modern hayvancılık ve örtü altı üretim ile ilgili uzman akademisyenlerin ve özel sektör temsilcilerinin konuşacağı panelin açılış programına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte katıldı.

Kayseri’nin artık tarım ve hayvancılık şehri olarak anıldığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Sizlerin yapmış olduğu bu anlamlı ve önemli çalışmalara Kayseri Büyükşehir Belediyesi ya da ilçe belediyelerimizle nasıl katkı sağlarız diye kaygı taşıdığımızı buradan belirtiyorum. Kayseri’miz sanayinin ve ticaretin şehri ama Allah’a şükürler olsun tarım müdürümüz zaman zaman bizi rakamlarla buluşturuyor. Oradan da görüyoruz ki Kayseri artık tarım ve hayvancılık şehri” dedi.

“Kayseri’miz Gerçekten Üreten Bir Şehir”

Büyükkılıç, pandemi ve deprem sonrası kendi kendine yeten şehir ve kendi kendine yeten ülke olma adına kafa yorduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üreteni biz çok önemsiyoruz. Üretenin hizmetkârı olma yönünde biz gayret gösteriyoruz. Oda başkanlarımızla iş birliğimiz Kayseri’de dillere destan. Şimdi Tarım İl Müdürlüğü’ne sorsanız, Büyükşehirler arasında tarım ve hayvancılık alanında katkıda bulunan ve en çok iş yapan hangisi deseniz, Kayseri Büyükşehir Belediyesi der. Biz de buna layık olma yönünde irade gösteriyoruz. Kayseri’miz gerçekten üreten bir şehir, kendi kendine yeten bir şehir. Tarım ve hayvancılık konusunda da öyle. Üretimin de merkezi bir şehir olarak bunun altyapısını da oluşturma yönünde irade göstermemiz lazım.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.