DOLAR 32,2832 0.12%
EURO 34,8261 -0.02%
ALTIN 2.410,340,06
BITCOIN 2034340-1,34%
Kayseri

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Tarihi Kümbetler Sprey Boyalarla Tahrip Edildi

KAYSERİ,(BGC)- Anadolu Selçuklu Dönemi’ne ait tarihi kümbetlere kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boyalarla zarar verilerek, çevrelerine çöpler atıldı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de Anadolu Selçuklu Dönemi’ne ait bir çok tarihi eser bulunuyor. Bu eserler arasında olan kümbetler son zamanlarda insanlar tarafından tahrip ediliyor. Kümbetlerin sprey boyalarla boyandığı ve çevresine çöp atılarak zarar verildiğini söyleyen Kocasinan İlçesi Sahabiye Mahallesi muhtarı Alim Gerçel,”Bizim mahallede Selçuklu Dönemi’nden kalma türbeler var. Bu türbelerin Vakıflar Bölge Müdürlüğü kontrolünde bakımları yapılıyor. Mümkün olduğu kadar bizde temiz tutmaya çalışıyoruz. Fakat gençler duvarlara yazı yazıyorlar. Hem Kocasinan Belediyesi temizlik işleri olsun hem de Vakıflar Bölge Müdürlüğü olsun sık sık bu yazıları siliyor. Çevresindeki demirleri de hurdacılar söküp götürüyor. Bunların bizim atalarımızın yattığı türbeler olduğunu, mezar olduğunu bilmiyorlar. Çocuklarımızın, gençlerimizin bu konuda okullarda, toplumda şuurlandırılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.