DOLAR 32,5637 0.36%
EURO 34,9169 0.36%
ALTIN 2.443,930,24
BITCOIN 20689250,64%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Talas Millet Bahçesi temel atma töreni gerçekleşti

Talas Millet Bahçesi temel atma töreni gerçekleşti

ABONE OL
Ağustos 19, 2023 09:06
Talas Millet Bahçesi temel atma töreni gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki katılımıyla Talas Millet Bahçesi temel atma töreni gerçekleşti.
Talas ilçesi Halef Hoca Caddesi üzerinde İl Jandarma Komutanlığı içerisinde bulunan Talas Millet Bahçesi’nin temel atma töreni gerçekleşti. Törene Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri milletvekilleri, Belediye Başkanları ve ilçe kaymakamları Katıldı.
Temel atma töreni kapsamında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, vatandaşlara huzurlu bir ortam yaratmak için bu tür park ve bahçeler yapıldığını dile getirdi. Talas Millet Bahçesi’nin içeriğine ve amaçlarına değinen Yalçın, “Bakanımla şehri düzenlemeye başladığımızda en iddialı olduğumuz konulardan biri de şüphesiz güzel mekanlar huzurlu insanlar yaratır öyküsünden başlayarak bugüne kadar yüzlerce park yaptık. Burası 300 metrekareden oluşan Jandarmaya ait bir mekan. 100 bin metrekaresine talip olduk. Millet Bahçesi yapacağız dedik. Onay verdiler. Zaten jandarmaya tahsis edilmiş ancak hazinenin mülkü olan bir yer olunca jandarmanın da bağlı olduğu İç işleri Bakan’ımıza uğradım. Bakanımız da uygun gördü. Kısa bir pazarlık geçti. Sağ olsun karşılığında lojman yaptık. Biz bu işten şehir ve Talas olarak karlı çıktığımızı düşünüyorum. Sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na uğradık. Sağ olsunlar Bakan’ımız hem kredi desteğinde bulundu hem de buranın Talas Belediyesi’ne tahsisini gerçekleştirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“3 AY SONRA BURASI İYİCE ŞEKİLLENECEK”
Önümüzdeki 3 ay içerisinde Millet Bahçesi’nin şekilleneceğini ve içerisinde kampüsün de yer alacağını ifade eden Başkan Yalçın, “3 ay sonra burası iyice şekillenecek. Burada oyun alanlarından tutun dinlenme, seyir alanlarına kadar, amfi tiyatrolardan kütür binasına kadar aynı zamanda büyük bir kütüphaneyi barındıran bir yapı var. Türkiye genelindeki fikir yarışmasında birinci olunca bunu da Mimarlar Odası’yla birlikte yapınca çok önemli bir kazanım sağlamış olduk. Kaykay pisti, bisiklet yolu, bakı terasları, otopark, hobi atölyeleri, ticari birimler ve anıt meydanı bunların hepsi bizim için çok önemli. 20 bin metrekareyi de okul arsası için ayırmıştık. Bakanlığımız da bizi öyle yönlendirdi. Mehmet Altun bize okul değil bir kampüs yaptırdı. Anaokulu, ilkokul ve lise olacak. Şimdi iki tanesini bitirdik. Okullar açıldığında öğrenci alacak. Açılışını yaparken de kalan iki okulun temelini atmış olacağız” ifadelerini kullandı.
“KAYSERİ YEŞİLE ÖNEM VEREN BİR MODEL ORTAYA KOYUYOR”
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yeşil alanın her geçen gün arttığını dile getirdi. Diğer bir yandan Talas için müjde veren Büyükkılıç, “Bu güzel çalışmada bulunmak bizi keyiflendirmiştir. Değerli Belediye Başkan’ımıza teşekkür ediyorum. Talas’ımıza ne yapsak az. Raylı sistemle ilgili Mustafa Başkan’ım da müjdeyi verdi. Allah’a şükürler olsun test sürüşü aşamasına geldik. Şehrimize Talas’ımıza hayırlı olsun. Konforu hak ediyorlar. Hizmetin en güzeline layıklar. Üniversitelerimizin hemen içerisinde olan ve gerçekten bir üniversite kenti olma konusunda özen gösteren buradaki eğitimli donanımlı insanlarıyla özdeşleşen Talas’ımız bizim için önem arz etmekte. O yüzden de bu stratejik ilçemizi daha da geliştirme yönünde gayret gösteriyoruz. Bakanımız, bir elin beş parmağı kadar yeşil alanları olan bir dönemde Kayseri’de yerel yönetimlerle ilgili iş başına gelinmişti. Şimdi Allah’a şükürler olsun milyon, yüz bin metrekareden bahsediyor ve binlerce parktan söz ediyoruz. Kayseri yeşile önem veren bir model ortaya koyuyor. Birlik ve beraberlik içerisinde Kayser’imizi en güzel şekilde izah etmeye çalıştığımız bir belediyecilik anlayışındayız. “ şeklinde konuştu.
“ŞİMDİYE KADAR 200’E YAKIN MİLLET BAHÇESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILDI”
Millet Bahçelerinin ortaya çıkışı hakkında konuşan Kayseri AK Parti milletvekili Ayşe Böhürler, “Millet Bahçesi projesi felsefeyle ortaya çıkmıştır. Türk milletinin kendine has yaşam kültürünün, bitki yetiştirme usullerinin, birlikte sosyalleşme mekan arayışlarının buluştuğun, kültürün, doğayla, huzurla, yeşille, bilgelikle ve aslında tarihi hafızayla da aynı zamanda buluştuğu mekanlardır. Şimdiye kadar 200’e yakın Millet Bahçesi için çalışmalar yapıldı. Talas Millet Bahçesi de bunlardan birisi. Millet Bahçeleri, endemik bitkilerimiz, kültürel unsurlarımız, kütüphanemiz, sosyalleşme alanlarımız, spor alanlarımızla geçmişten geleceğe köprü olan, tarihi bir hafızayla yaşatan ama aynı zamanda huzuru, güzelliği birlikte barındıran mekanların ortaya çıkış yerleridir. Millet bahçemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
“İNSAN ODUR Kİ BIRAKA BİR ESER, ESER OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”
Tören kapsamında son olarak konuşan Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’nin tarihinden bahsederek, ”Bu şehrin hayatında çok şaşalı güzel günler de var, çok sıkıntılı günlerimiz de var. İmparatorlun olduğu bir şehir hayatı da var burada, çok geri her taraf perişan olduğu bir ortam da var tarihi böyle. 1994’te belediyeye geldiğimizde Kayseri’de kurtarılmış 3-4 tane mahalle vardı. 6 tane park vardı. Belediye ihalelerine sadece mafya grupları girer onlar alır tüccarlara işi onlar dağıtırdı. Su kaçakları yüzde 70’lerdeydi. Öyle bir ortamda başladığımızda belediyeden ilk randevu alanlar alacaklılardı. Ciddi borç yükü vardı. O sıkıntılar içerisinde bismillah diyerek işe başladık. İnsan eğer iyi niyetle yola çıkar, uğraşır, didinir, Allah’a güvenir çalışırsa Cenab-ı Hak onun tutan eli, gören gözü, yürüyen ayağı olur. 94’te işte böyle bir aşkla iş başına geldik. Şikayetçi olduğumuz konuları neredeyse bitirdik. Bütün şehirlerde elektrik şirketleri özeldedir, istisnası vardır o da Kayseri’dir. Kayseri elektrik şirketinin sahibi şimdi Memduh Bey. Oradan ciddi bir gelir de geliyor. Çok şükür belediyemiz öyle güçlü bir hale geldi. belediyecelik olarak Kayseri’yi ayağa kaldırdık. Bir taraftan da Kayseri’nin kalkınma hamlelerini başlattık” ifadelerini kullandı.
Birlik ve beraberlik içinde vatandaşların sorunlarını çözmek için çalıştıklarını ifade eden Özhaseki, “İnsan oğlunun yaşadığı yerde ihtiyaç bitmiyor. 30 sene önce de bir takım ihtiyaçlar vardı bugün de var. Bittikçe yeni ihtiyaçlar ortaya çıkacak bunlar yapılacak ve nihayetinde yaşayan insanlar mutlu olacak. Önemli olan sorun çıktığında bunu çözebilme iradesi gösterecek bir yapının olması. Memduh Başan’ın liderliğinde 16 belediye kol kola girdiler, Kayseri’ye hizmet ediyorlar biz de onlara ne lazımsa geriden yardım ediyoruz, destek veriyoruz. Şanslı bir dönemdeyiz, başta sayın valimiz olmak üzere komutanlarımız, emniyet müdürlerimiz, tüm kaymakamlarımız hepsinden çok memnunuz. Eğer olmazsak onu da söylerim ama gerçekten yok. Böyle güzel bir ekibe de bulmak kolay değil. İnşallah bu güzel birlik, beraberlik ve hizmetler insanlarımızın duasına vesile olacak. Bizim de yüz Cenab-ı Hak’ın önüne yüz akıyla çıkmamıza vesile olacak. İnsan odur ki bıraka bir eser, eser olmayanın yerinde yeller eser. İnşaat döneminde inşallah kazasız belasız bitip, vatandaşlarımıza hayırlı hizmetler yapması dileğiyle inşaatımızı başlatıyoruz. İnşaat döneminde inşallah kazasız belasız bitip, vatandaşlarımıza hayırlı hizmetler yapması dileğiyle inşaatımızı başlatıyoruz. Günümüze hayırla başladık, hayırla bitiriyoruz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.