DOLAR 32,3812 -0.14%
EURO 34,7226 -0.25%
ALTIN 2.396,13-1,58
BITCOIN %
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

20:06

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

Suriyeli ailelerin evlerinde taze sebze

Türk ve Suriyeli ailelerin evlerinde bir metrekare dolusu taze sebze Gaziantep’te yaşayan Türk ve Suriyeli kadınlar ve aileleri topraksız tarım sayesinde oturma odaları, balkon ve teraslarında taze ve doğal sebzeler yetiştiriyor. BM Kadın Birimi (UN Women) tarafından yaklaşık 100 aileye dağıtılan topraksız tarım ekipmanı ailelerin geçimine destek olurken COVID-19 döneminde aile bireylerinin çeşitli ve sağlıklı beslenmelerine de katkı sağlıyor

ABONE OL
Eylül 24, 2022 13:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evimizde yetiştirdiğimiz sağlıklı ve taptaze sebzelerden salata yapmak çok güzel. Artık marketten marul ya da maydanoz almıyorum. Bu sayede harcamalarımı başka ihtiyaçlarıma yönlendirebildim.” Fatene Khalil.

 

Topraksız tarım projesi yararlanıcılarından olan Fatena Khalil* Suriyeli bir kadın, ailesiyle birlikte Gaziantep’te yaşıyor, “Yemeğe misafirim geldiğinde gururla salatayı kendi yetiştirdiğim sebzelerden yaptığımı söylüyorum. İlk hasat Ramazan ayına denk gelmişti. O dönemde aile ekonomimize çok katkısı oldu. Ekonomik katkısının yanı sıra kendi evimde kendi kendime bir şeyler yetiştiriyor olmak bana da çok iyi geldi. Evinde bir şey yetiştirmek, küçücük tohumların yenebilir birer sebzeye dönüşmesini gözlemlemek beni çok mutlu etti.” Topraksız tarımın sonuçlarını gördükten sonra başka sebzeler de yetiştirmeye başladığını söyleyen Khalil artık fasulye ve biber de ekiyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.