DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21570080,96%
Kayseri
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SULTANHANI DA  ASLANBEKOV KONSERİ

SULTANHANI DA ASLANBEKOV KONSERİ

Orkestrası ile birlikte ‘Türkler geliyor’ şarkısı ile açılış yapan sanatçı Sultanbekov, “Hoş geldiniz. Hayırlı, uğurlu açılış olsun, Kazakistan’da Kuzey Kafkasya’da çok gezdim, çok konserler verdim ama Türkiye’de 5-6 yıl geziyoruz, dünya yüzünde İslam dünyasında, Türk dünyasında her zaman söylüyorum, Türkiye’nin maşallahı var, Türkiye lokomotif, Türkiye’nin kanatları kırılmasın” dedi.

ABONE OL
Ekim 7, 2022 08:32
SULTANHANI DA  ASLANBEKOV KONSERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Türk tarihi notaları ile Orta Asya Türk Müziği rüzgârı estiren Arslanbek Sultanbekov konserine katıldı. Sanatçı Sultanbekov, unutulmaz bir müzik şöleni yaşatırken, Başkan Büyükkılıç, ecdadın hatıralarını yaşattıklarını ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in el birliği ile çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, eşsiz bir tarihi ve kültürel miras ile sayısız doğal güzelliklere sahip kadim kent Kayseri’de kültür sanat etkinliklerine ara vermeden devam ediyor.

Bu kapsamda kısa süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek, KAYTUR A.Ş.’nin hizmetiyle turizme açılan Bünyan ilçesindeki tarihi Sultanhanı Kervansarayı’nda “Dombıra” adlı eserin bestecisi, Nogay halk ozanı Arslanbek Sultanbekov tarihi notalarla müzik ziyafeti sundu.

En az 10 karakter gerekli