DOLAR 32,3653 -0.37%
EURO 34,7677 -0.19%
ALTIN 2.396,04-1,08
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Su fiyatlarını sabit tutacak

Su fiyatlarını sabit tutacak

ABONE OL
Şubat 10, 2023 09:10
Su fiyatlarını sabit tutacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA)- Kahramanmaraş’taki deprem Türkiye’yi yasa boğdu. 10 ilde yıkıma sebep olan deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları sürerken, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası afetzedelere yardım için harekete geçti. Atlantis Su Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüzbaşıoğlu 3 ay boyunca su fiyatlarının sabit kalacağını duyurdu.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan olan iki büyük deprem, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kilis’te büyük yıkıma sebep oldu. Türkiye’yi sarsan ve yasa boğan deprem Kayseri dahil olmak üzere birçok ilden de şiddetli bir şekilde hissedildi. Binlerce insan hayatını kaybederken bölgede arama kurtarma çalışmaları da aralıksız sürüyor.

Deprem sonrası Türkiye tek yürek oldu. Birçok kurum, kuruluş, iş dünyası ve vatandaşlar tüm çabalarıyla deprem bölgesindeki depremzedeler için her türlü yardımı sağlıyor. Atlantis Su Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüzbaşıoğlu su fiyatlarının 3 ay boyunca aynı kalacağını belirttiği açıklamasında “Deprem bölgesi için alınan suların 24’lü koli 0.5 litre su ve 5 litre 4’lü su koli fiyatı 23 lira fabrika çıkışı palet bazlı fiyat ile satılmaktadır. Allah izin verirse 3 ay boyunca bu fiyatlardan devam edeceğiz. Toptan ve perakende satıcıların fiyatlarının bi kısım daha yüksek olması taşıma ve dağıtım maliyetlerinden dolayı anlaşılabilir bir durumdur. Fakat 1 koli suyun 50 lira ve üzerinde satılmasını fırsatçılık olarak düşünüyorum. Bugünlerin geçeceğini unutulmamalı” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.