DOLAR 32,4361 0.17%
EURO 34,6089 0.03%
ALTIN 2.382,980,13
BITCOIN %
Kayseri
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
SU FATURASINDA KDV İNDİRİMİ GELDİ

SU FATURASINDA KDV İNDİRİMİ GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan , ülke genelinde su faturalarındaki KDV indiriminin yüzde 1 olarak geri çekildiğini açıkladı.Bütün belediyelerde bu oran uygulanacak.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 10:15
SU FATURASINDA KDV İNDİRİMİ GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri'de de su faturalarında KDV indirimine gidildi .

 

KAYSERİ (1HA) – Temel gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesinin ardından bazı AK Partili belediyelerde su faturalarındaki KDV’nin yüzde 1’e indirilmesine karar verilmişti. Gece yarısı yapılan açıklamayla Kayseri Büyükşehir Belediyesi de, bütün su abonelerine ait faturalardaki yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirildiği açıklaması geldi.

AK Partili belediyelerin yüzde 8 olan su faturalarındaki KDV’nin yüzde 1’e düşürüldüğünü AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki duyurmuştu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi yönündeki resmî gazetede yayımlanan kararının ardından, AK Belediyelerimiz sudaki KDV oranını yüzde 1’e düşürdüler. AK Belediyeler olarak her zaman milletimizin yanındayız” ifadelerine yer verdi.

MEMDUH BÜYÜKKILIÇ GECE YARISI AÇIKLAMA YAPT

I Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gece saatlerinde açıklama yaptı. Su faturalarından KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesiyle ilgili Büyükkılıç, “Üniversite öğrencilerimiz ile hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik aldığımız yüzde 50 destek kararımızın ardından tüm abonelerimize yönelik su tüketim bedelindeki KDV oranını da yüzde 1’e indirdik” mesajını paylaştı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.