DOLAR 32,3749 0.15%
EURO 34,9506 -0.37%
ALTIN 2.324,220,22
BITCOIN 2261730-0,46%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Sri Lanka’da Hayatını Kaybeden Türkler Şehit Sayılacak

Sri Lanka’da Hayatını Kaybeden Türkler Şehit Sayılacak

Sri Lanka'da gerçekleştirilen ve yüzlerce kişinin öldüğü terör saldırı hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir talimat verildi. Bu bağlamda saldırılarda ölen Türkler şehit sayılacak.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:23
Sri Lanka’da Hayatını Kaybeden Türkler Şehit Sayılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sri Lanka'daki terör saldırılarında hayatını kaybeden Adıyamanlı iki genç mühendisin memleketlerinde şehitliğe defnedilmesi talimatını verdi. Teröre oteldeki kahvaltı sofrasında yakalanan İnşaat mühendisi Yiğit Ali Çavuş ve Elektrik Elektronik Mühendisi Serhan Selçuk Nariçi'nin cenazeleri bugün getirilecek.

ADINA OKUL YAPILACAK

Sabah Gazetesinin aktardıklarına göre Başkent Colombo'daki The Shangri-La Hotel'de kahvaltı yaparken ölen mühendisler Yiğit Ali Çavuş (27) ile Serhan Serkan Nariçi'nin (34) evlerinde hüzün ve gözyaşı var. Baba Mehmet Çavuş, “Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız, Binali Yıldırım ve milletvekilleri sağ olsunlar aradılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Enka şirketi de evladım adına okul yaptırma sözü verdi” dedi.

MEZAR TAŞINA YAZILSIN

3 yıldır Sri Lanka'da olan Serhan Nariçi'nin babası Mehmet Nariçi, “Sayın Cumhurbaşkanımız aradı. Şehitliğe defnedilmesi için talimat verdiğini söyledi. Bu bizi onurlandırdı. Bizler ailece karar aldığımızı, Gölbaşı ilçemizde mezarlığa defnedilmesini ancak mez ar taşına şehit diye yazılırsa bizlerin acısını hafifleteceğini söyledik. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun” dedi.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.