DOLAR 32,5904 0.31%
EURO 35,0386 0.17%
ALTIN 2.458,460,93
BITCOIN 20971040,53%
Kayseri
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kadroya Geçen Taşeron İşçilere ve Kamu Çalışanlarına Bayram İkramiyesi! Taşeron İşçilere Enflasyon Farkı ve Tediye Ödemesi
  • Haber Yeni Gündem
  • Uncategorized
  • Kadroya Geçen Taşeron İşçilere ve Kamu Çalışanlarına Bayram İkramiyesi! Taşeron İşçilere Enflasyon Farkı ve Tediye Ödemesi

Kadroya Geçen Taşeron İşçilere ve Kamu Çalışanlarına Bayram İkramiyesi! Taşeron İşçilere Enflasyon Farkı ve Tediye Ödemesi

Bayram öncesinde kadroya geçen taşeron işçilere ve kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi, tediye ödemesi, enflasyon zammı konularında ayrıntılar merak ediliyordu. Peki taşeron işçilere ne kadar bayram ikramiyesi verilecek?

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:23
Kadroya Geçen Taşeron İşçilere ve Kamu Çalışanlarına Bayram İkramiyesi! Taşeron İşçilere Enflasyon Farkı ve Tediye Ödemesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

4/D İŞÇİLERİ BAYRAM HARÇLIĞI ÖDEMESİ ALACAK

Taşeron işçilerine ikramiye ilave tediye ikinci ödemesinin ne zaman yapılacağı konusunda araştırmalar devam ederken ödemelerin Ramazan Bayramı öncesinde yapılacağı duyuruldu.

Ayrıca 4/D'li kadrolu işçilere ödenecek olan bayram öncesi ödenecek tutar ise 75 Türk Lirası olarak duyuruldu.

TAŞERONA İLK ÖDEME 31 OCAK 2019 TARİHİNDE YAPILMIŞTI

6772 sayılı kanuna dahil olan kurumlarda görevde bulunan işçilere 2019 yılı içeriside ilave tediye ilk ödemesi 31 Ocak 2019 tarihinde ödenmişti.

Bunun yanı sıra 2 Nisan 2018 tarihinde taşeron şirketlerce genel idarelerde kadroya geçen 4/D'li (kadrolu) işçiler ise ilave tediye ödemesinden yaralanabiliyor.

Ancak belediye şirketlerine geçen işçilere bu ödemeler ne yazık ki yapılamamakta.

İKİNCİ TEDİYE ÖDEMESİ 31 MAYIS 2019 TARİHİNDE YAPILACAK

İlave tediye ödemesi en çok merak edilen konular arasında yer alıyor ve ikinci ödemeler ise 31 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak.

Bunun yanı sıra Ramazan Bayramı ise 3 Haziran 2019 tarihinde Salı günü başlayacak.

TAŞERON İŞÇİLERE ENFLASYON ZAMMI BİLİNMEYENLERİ

Hemen, hemen 200 bini bulan kamu işçileri yıllık verilen zam oranları enflasyon rakamlarının altında kalması durumunda enflasyon farkından yararlanabilecekler.

Ayrıca kamuda ve yerel yönetimlerde çalışan 900 bin taşeron işçi ise kadroya alınmıştı…

Kadroya alma düzenlemeleri ise 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında yapıldı.

Bunun yanı sıra KHK'da kadroya alınan işçi ücretlerinin, taşeronda iken imzalanan toplu sözleşme ücret tutarlarından fazla olmayacağı öngörüldü.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI HAKKINDA TAŞERONLARI İLGİLENDİREN İKİ FARKLI GÖRÜŞ

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise asgari ücret artışlarının taşeron işçilere yansıtılıp, yansıtılmayacağıyla alakalı olarak soru soran belediyelere iki ayrı görüşünü sundu.

Söz konusu ilk görüş yazısı içerisinde ise; kadroya alınan taşeron işçilerin 1 Ocak 2018 tarihindeki çıplak ücretlerinin esas alınması ve asgari ücretler hiçbir bağlantılarının olmadığına dikkat çekildi.

İkinci görüş yazısı içerisinde ise; sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin ücretlerinin kadroya alınması esnasında işçiye idare arasında imzalanan hükümlere göre yapılması bildirildi.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.