DOLAR 32,3895 -0.11%
EURO 34,7287 -0.26%
ALTIN 2.417,75-0,70
BITCOIN 20541511,72%
Kayseri
20°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Sosyal yardım başvurusu

Sosyal yardım başvurusu

Faz 3 yardımı başvurusu devam ediyor

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:35
Sosyal yardım başvurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3. FAZ SOSYAL YARDIM PARASI ÖDEMELERİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

3. FAZ ÖDEMELERİ: Bakan 3. faz sosyal yardım ödemeleri için başvuru yapılması gerektiğini ve başvuruların başladığını açıklandı. 

Peki 3. faz sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır, kimler başvuru yapabilir?
AYNI HANEDE TEK BAŞVURU
Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele çerçevesinde yürütülen Sosyal Destek Programı'nın 3. fazında 1000'er lira maddi destek verilecek. Faz 3 kapsamındaki ödemeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Aynı haneden birden çok başvuru yapılması durumunda bu başvurular, tek başvuru olarak değerlendirilecek.

KİMLER YARARLANACAK?
1. Buna göre, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten yararlanmamış olanlar Faz 3'e başvurabilecek.
2. Ayrıca, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 4/C maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya aylık alanlar (emekliler) ile İŞKUR'un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden faydalananların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak. Bu kıstasların dışında olan tüm haneler destek için başvurabilecek.
e-Devlet üzerinden yapılacak destek başvurularında vatandaşların T.C. kimlik numarası dikkate alınacak. Bu kapsamda T.C. kimlik numarasının son hanesi “0” olanlar pazartesi, “2” olanlar salı, “4” olanlar çarşamba, “6” olanlar perşembe ve “8” olanlar cuma günü başvuruda bulunacak. Cumartesi ve pazar günleri ise başvurular, T.C. kimlik numarası ile ilgili sınırlama olmaksızın yapılabilecek.
Başvurularda herhangi bir gelir kıstası şartı bulunmuyor. Ancak e-Devlet üzerinden açılan “Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu” bölümünde, başvurucunun iş ve sosyal durumu, aylık geliri, çocuk sayısı, kirada oturup oturmadığı, en son gelen su, gaz ve elektrik faturası bedelleri ile banka ve birikim bilgilerine ilişkin kapsamlı sorular yöneltiliyor.
Bakanlık, ön başvurulara ilişkin incelemeler sonucunda, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri yapacak. Vatandaşlar, başvuru süreçlerini e-Devlet üzerinden takip edebilecek.

İnterneti olmayanlar derneğimiz internetinden başvurularını pazartesi günü yapabilirler. 

1. FAZ ÖDEMELERİ:  Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Yardım Parası ödemelerinde ilk aşama olarak sistemde ismi yer alan 2.1 milyon aileye 1000 TL değerinde sosyal yardım ödemeleri yapıldı. Başvuru alınmadı çünkü Sosyal Hizmetlerdeki kayıtlı olanlara ödeme yapıldı.

2. FAZ ÖDEMELERİ: Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk , şunları kaydetti: ” Bu kapsamda 2. fazda, halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1000 liralık destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1000'er lira nakdi destek vereceğiz. 1. fazda olduğu gibi vatandaşlarımızın herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmayacak ve yardımlar evlere götürülecek.” Dedi. 2. faz ödemeleri 19 Nisan tarihinde başladı. 
ilk iki fazdaki yardımlardan 4,4 milyon hane yararlandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.