DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Soruşturmalarda adli veterinerlik eğitimi gerçekleştirildi

Soruşturmalarda adli veterinerlik eğitimi gerçekleştirildi

ABONE OL
Ocak 17, 2024 19:38
Soruşturmalarda adli veterinerlik eğitimi gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de jandarma ekipleri Soruşturmalarda Adli Veterinerlik üzerine olay yerinde bulunan hayvan kılından elde edilen DNA verisinin canlı hayvandan alınan numuneden elde edilen DNA verisi ile karşılaştırılması, Genetik ve Gıda Hijyeni, Kıl ve Kemiklerde Morfolojik Tür Tayini konularında eğitim faaliyeti gerçekleştirdi.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kentin huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Kayseri genelinde meydana gelen ‘hayvan hırsızlıkları’ ile daha etkin mücadele edebilmek maksadıyla, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile iş birliği yaptı. Yapılan iş birliği çerçevesinde; Kriminal Şube Müdürlüğü personeli ve Veteriner Fakültesi Dekanlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve Görevlileri ile Hayvan DNA’sı üzerine son çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde güncel gelişmeler, olay yerinde bulunan hayvan kılından elde edilen DNA verisinin canlı hayvandan alınan numuneden elde edilen DNA verisi ile karşılaştırılması, Genetik ve Gıda Hijyeni, Kıl ve Kemiklerde Morfolojik Tür Tayini konularında eğitim faaliyeti icra edildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.