DOLAR 32,3934 0.03%
EURO 34,7645 0.05%
ALTIN 2.381,920,10
BITCOIN 1950543-6,76%
Kayseri
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Son Dakika  20 yaş altı yasağı sokağa çıkma yasağıyla ilgili yeni karar!

Son Dakika 20 yaş altı yasağı sokağa çıkma yasağıyla ilgili yeni karar!

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkmasını yasaklamıştı. Bakanlığın yapmış olduğu duyuruda, 20 yaş altı sokağa çıkma yasağıyla ilgili yeni bir karar daha alındı. Alınan karar, 20 yaş altı 'Özel Gereksinimli' bireyleri kapsıyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:10
Son Dakika  20 yaş altı yasağı sokağa çıkma yasağıyla ilgili yeni karar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre ‘Özel Gereksinimi’ olan çocuklar için yeni bir düzenleme hazırlandı.  Hazırlanan yeni genelgeye göre 20 yaş altında olan ve otizm, ağır mental retardasyon, down sendorumu gibi ‘Özel Gereksinimi’ olan çocukların araçla seyahat etmelerine izin verilecek. Ancak, 20 yaş altı ‘Özel Gereksinimi’ olan çocukların araçla seyahat edebilmeleri için belirli şartları taşıyor olması gerekmektedir.

81 İLE GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını kapsamında her geçen gün yeni önlemler almaya devam ediyor. Aldığı son önlem, ‘Özel Gereksinimli’ olan çocuklar için. 81 ile gönderilen ek genelgede, gerekli kurallara uyulduğunda çocukların, özel araçla seyahatine izin verilecek. İşte İçişleri Bakanlığı’nın göndermiş olduğu ek genelge:

 

“20 yaş altındaki otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi tanısı konulmuş 2Özel Gereksinimi’ olan çocuk ve gençlerin enfeksiyon yayılımını engelleyecek uygun şartları yerine getirmek, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske kullanmak, el temizliği ve hijyene uymak koşulu ile ikametlerinden çıkmalarına, park ve bahçelerde dolaşmalarına aynı il sınırları içinde araçla seyahat etmelerine izin verilecek.

İSTİSNA YAPILDI

Hazırlanan genelgede, 01.01.200 sonrasında doğan, doğuştan ya da sonradan meydana gelen bir hastalık sebebiyle zihinsel, ruhsal ve sosyal yetilerini kaybetmiş, günlük ihtiyaçlarının büyük bir kısmın kendi başına yerine getiremeyecek durumda olan kişilerin, yasak sebebiyle uzun süre kapalı alanda durması ruhsal ve fiziksel açıdan olumsuzluğa sebep olabileceği ifade edildi. Bu kapsamda, kişilerin bakıcı ya da ebeveynlerin refakatinde olmak koşuluyla, rahatsızlıklarını kanıtlayan raporları ve belgeleri yanında bulundurmaları gerekmektedir. Sosyal mesafe kuraları ve gerekli olan koşulları sağlayanlar, ikametlerinden çıkabilecek, park ve bahçelerde dolabilecek. Aynı zamanda aynı il sınırları içerisinde araçla seyahat de edebilecekler.

 

 

kamupersoneli.net

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.