DOLAR 32,3563 -0.02%
EURO 34,7918 -0.01%
ALTIN 2.393,94-0,10
BITCOIN 19215402,91%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Soba fiyatları yüzde 30 ile yüzde 40 oranında artış sağladı

Soba fiyatları yüzde 30 ile yüzde 40 oranında artış sağladı

ABONE OL
Aralık 12, 2023 17:41
Soba fiyatları yüzde 30 ile yüzde 40 oranında artış sağladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış aylarının gelmesiyle soba satışında yoğunluk yaşanıyor. Soba fiyatları geçen yıla göre yüzde 30 ile yüzde 40 oranında bir artış sağlarken en uygun fiyatlı soba 2 bin liradan başlıyor.
Kış sezonun açılmasıyla beraber soba satışlarındaki yoğunluk da başladı. Geçen yıla göre fiyatları yüzde 30 ile yüzde 40 oranında artan sobalar, 2 bin liradan başlayarak 40 bin liraya kadar yükseliyor.

Soba satışlarında eskiye duyulan özlem maksadıyla bir artış olduğunu belirten, Esnaf Mustafa Emre Karabaşoğlu; “Kış sezonunda sobaya rağbet biraz daha artıyor. Villa tipi evlerde veya soba yakmaya müsait yerlerde sobanın verdiği özlemi gidermek, fırında bir şeyler pişirmek, şöminesini seyretmek maksatlı düşünüldüğü için soba satışlarımız iyi durumda doğalgazın oluşu geçmişe bakarak soba satışlarını biraz daha düşürdü. Soba doğalgazın bir takviyesi olarak düşünüldüğü için soba satışlarında şuan için bir artış var” dedi.
Soba fiyatlarının özelliğine ve kalitesine göre değişiklik gösterdiğini de belirten, Esnaf Mustafa Emre Karabaşoğlu; “Soba fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 30 ile yüzde 40 oranında bir zamlanma oldu. Soba fiyatlarımız 2 bin liradan başlıyor 40 bin liraya kadar modellerimiz var bu sobanın özelliğine kalitesine, sac kalınlığına, şömine ekran büyüklüğüne göre değişiyor” diye konuştu.
Öte yandan sobanın özlenen bir tat olduğunu dile getiren, Esnaf Mustafa Emre Karabaşoğlu; “Soba, eskiye yönelik bir özlem taşıyan eskiyi andıran bir üründür. Sobalar, içerisindeki patatesi, üzerindeki kaynayan ıhlamuru, çayı, kuşburnu gibi etkenleriyle veya onun verdiği kuru sıcaklıkla özlenen bir tattır. İnsanlar da eskiyi yad etmek eski özlemlerini gidermek için neresi müsaitse evlerinde, bağlarında, villalarında ve iş yerlerinde dahil olmak üzere sobalardan kurup hem ateşini seyrediyorlar hem fırınını kullanıyorlar bir yönden de hasret gidermek gibi kullanıyorlar” ifadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.