DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20603400,86%
Kayseri

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
SMA ile mücadele eden Aysima bebek destek bekliyor

SMA ile mücadele eden Aysima bebek destek bekliyor

ABONE OL
Şubat 7, 2024 14:48
SMA ile mücadele eden Aysima bebek destek bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de yaşayan Aysima bebek SMA TİP1 hastalığı ile mücadele ediyor. 1 yıl boyunca sürecek kampanyada yüzde 11’e ulaşıldığını ifade eden baba Sinan Tuna, “Değerli Kayseri halkının desteğiyle kampanyamız yüzde 11 oldu. Kızımızı semptom görmeden, cihazlara bağlanmadan, hortumlara bağlanmadan, hastane köşelerinde yatmadan ilacına kavuşturmak için mücadele ediyoruz. Annesi çocuğun kıyafetlerini koklayarak ömrünü geçirmesin, bebeğimizi koklasın. Evlat acısını bize yaşatmasınlar. Yapılan 1 liralık desteklere bile ihtiyacımız var” dedi.
Kayseri’de yaşayan ve SMA TİP 1 hastalığı ile mücadele eden Aysima bebek için Kayseri Valiliği tarafından onaylı yardım kampanyası devam ediyorken biriken para yüzde 11’e ulaştı. Baba Sinan Tuna, gerekli miktarın toplanması ve Aysima bebeğin Dubai’de tedavi olması için çağrıda bulundu.
‘AYSİMA PARKLARDA OYNASIN, OKULUNA GİTSİN İSTİYORUZ’
Baba Sinan Tuna, “Kızımız henüz 13 günlükken bir topuk kanalından alınan örnekle SMA ölümcül kas hastası olduğunu öğrendik. Sonra Kayseri Valiliğimiz tarafından onaylı bir kampanya başlattık. Dubai’de bir tedavimiz var. Dünyanın en pahalı ilacı ve 55 milyon TL’ye tekamül ediyor. Güncel kur ile de savaşıyoruz aynı zamanda. Bu parayı biriktirmek ve Aysima arkadaşları gibi, akranları gibi parklarda oynasın, okuluna gitsin istiyoruz. Bu ilaç sayesinde olacak. Elimizden gelen bütün mücadeleyi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
‘1,8 MİLYON DOLARI AŞKIN RAKAM VERİLİYOR’
Baba Sinan Tuna, Dubai’de bir ilaç için verilen teklifin 1,8 milyon dolar civarında olduğunu söyleyerek, “Değerli Kayseri halkının desteğiyle kampanyamız yüzde 11 oldu. Kızımızı semptom görmeden, cihazlara bağlanmadan, hortumlara bağlanmadan, hastane köşelerinde yatmadan ilacına kavuşturmak için mücadele ediyoruz. Bunu da hep birlikte yapabiliriz. Şu anda Dubai’nin verdiği teklif ile bir ilaç için 1,8 milyon doları geçen rakam var. Gen tedavisini aldığında çocuklar normal bir çocuk gibi büyüyor. Türkiye’nin verdiği bir ilaç var, hastalığı sadece yavaşlatıyor. Tedavi etmiyor. O ilacı da alıyoruz ve devlet karşılıyor. Bir çocuğun, bir bebeğin çocukluğunu elinden almayalım. Bu da el birliğiyle olacak bir iş, 55 milyona benim gücüm yetmiyor. Annesi çocuğun kıyafetlerini koklayarak ömrünü geçirmesin, bebeğimizi koklasın. Evlat acısını bize yaşatmasınlar. Yapılan 1 liralık desteklere bile ihtiyacımız var gerçekten” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.