DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2036850-2,60%
Kayseri
25°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Siyasi Parti Üyeliği İptal Etme Ekranı- E- Devlet Siyasi Parti Üyeliği Nasıl İptal Edilir?

Siyasi Parti Üyeliği İptal Etme Ekranı- E- Devlet Siyasi Parti Üyeliği Nasıl İptal Edilir?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanan son dakika bilgisine göre; siyasi parti üyeliğinden istifaların e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:45
Siyasi Parti Üyeliği İptal Etme Ekranı- E- Devlet Siyasi Parti Üyeliği Nasıl İptal Edilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siyasi parti üyeliği ve siyasi parti üyeliğinden istifalar, memur olmayı düşünenler açısından en sıkıntılı konulardan birisi.

Daha önce e-Devlet üzerinden sadece siyasi parti üyeliği sorgulaması yapılabiliyordu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, siyasi parti üyeliğinden istifaların e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı…

E- DEVLET ŞİFRESİ ALMA

Hizmetlerden faydalanmak isteyen kişilerin, öne sürdükleri kişi olduklarının doğrulanması için şifre alınması gerekmektedir. Kimlik doğrulama için farklı araçlar kullanılabilir: Kullanıcı adı ve parola, e-posta ve parola vb. e-Devlet Kapısı, kimlik doğrulama için Kimlik numarası ve şifre, e-imza, mobil imza, T.C. Kimlik Kartı kullanır.

Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir. Pilot il olan Bolu’da kullanılan elektronik kimlik kartı ile de Türkiye.gov.tr adresine giriş yapılabilir ve şifre oluşturulabilir.

KamuPersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.