DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047907-1,34%
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
SİNAN OĞAN,  ERDOĞAN’I DESTEKLEYECEĞİNİ AÇIKLADI

SİNAN OĞAN, ERDOĞAN’I DESTEKLEYECEĞİNİ AÇIKLADI

ABONE OL
Mayıs 22, 2023 17:30
SİNAN OĞAN,  ERDOĞAN’I DESTEKLEYECEĞİNİ AÇIKLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sinan Oğan:
“28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunda Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimi beyan ediyorum.”dedi”Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ bugün saat 18:00’da yüz yüze görüşecek.Adalet Partisi toplantısından oybirliği ile Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı çıktı. Adalet Partisi, bundan sonra ATA İttifakı’nın ortak hareket etmeyeceğini ve Ümit Özdağ’ın yarın 11:00’da destekleyeceği taraf hakkında açıklama yapacağını duyurdu.Sinan Oğan: “Sizden olmayanı aşağılamak, sizinle aynı düşünmeyene hakaret etmek demokrasimize bir darbedir.”Sığınmacılar konusunda farkındalık oluşturduk.%9 civarında oy almayı planlıyorduk.Türkiye kritik bir dönemeçten geçmektedir. Bu dönemde 4 kritik konu bulunuyor.Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00’de benim tarafımdan yapılacak

1) Türkiye’de bulunan sığınmacılar.
2) Türkiye’deki deprem gerçeği.
3) Ekonomik sorunlar.
4) Terörle mücadele.”

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması, Sinan Oğan’ın bu turda kimi destekleyeceği merak ediliyor. Oğan, yaptığı açıklamayla Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini duyurdu.

Sinan Oğan ilk turda elenirken, yüzde 50+1’i bulamayan Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura kaldı.

Kimi destekleyeceğini açıklaması merakla beklenen Sinan Oğan ise ittifaklarla yaptığı görüşmeler ardından kararını bugün açıkladı. Kameralar karşısına geçen Sinan Oğan, hangi ittifakı destekleyeceğini şu sözlerle anlatı: “28 Mayıs 2023’te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. İkinci turda seçimde nasıl bir tutum alınması noktasında tabanımız, ittifak bileşenleriyle müzakereler yaptık. Her iki adayla görüşmede bizim kamuoyunca bilinen önceliklerimizi müzakere ettik. Herhangi bir pazarlık, taahhüt belirtmeksizin, kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Her iki aday ile bütün konuşma ve görüşmelerimiz karşılıklı nezaket ve saygı çerçevesinde gerçekleşmiştir. 28 Mayıs seçimleri ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan’ı destekleyeceğimizi ilan ediyorum.”

Adalet Partisi lideri Vecdet Öz: Herkes kendine yakışanı yaptı.Keşke ‘Yunan kazansaydı’ diyenlerin tabutuna omuz verenlere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz.Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz:

“Keşke Yunan kazansaydı diyenlerin tabutuna omuz verenlere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Bu, Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyet ile siyasal İslam arasındaki kavgadır. Bunu olağan bir siyasi süreç olarak gören yanılır.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.