DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055042-0,98%
Kayseri
26°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Seyyar satıcı ile ilgili yasal işlem yapılacak

Seyyar satıcı ile ilgili yasal işlem yapılacak

ABONE OL
Ekim 24, 2023 12:58
Seyyar satıcı ile ilgili yasal işlem yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle mallarına, tezgâhına el koyulan seyyar satıcı Yunus Küsen’in olayına ilişkin Zabıta Teşkilatı Federasyonu tarafından yayınlanan açıklamada, “Arkadaşlarımızın görevlerini yerine getirmek suretiyle çalışırken seyyar satıcının satış yaptığı ürünleri yere dökerek kamuoyu oluşturup arkadaşlarımıza zorluk çıkarttığı görülmüştür. Mal ve hizmet satmak suretiyle rahatsızlık vermek, yayaların gelip geçtiği yerleri işgal etmenin yasak olduğu açıkça belirtilmekle birlikte seyyar satıcıyla ilgili yasal süreç başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.
Zabıta Teşkilatı Federasyonu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle mallarına ve tezgâh arabasına el konulan seyyar satıcı Yunus Küsen ile ilgili olaya ilişkin kamuoyu açıklamasında bulundu.
Federasyon’un yayınladığı açıklamaya göre; görüntülerin detaylıca incelenmesi sonucunda zabıta ekiplerinin görevlerini yerine getirildiği ifade edilirken olay, “Arkadaşlarımızın görevlerini yerine getirmek suretiyle çalışırken seyyar satıcının satış yaptığı ürünleri yere dökerek kamuoyu oluşturup arkadaşlarımıza zorluk çıkarttığı görülmüştür. Belediyelerin emir ve yasaklarını uygulayarak halkın sağlık, esenlik ve şehrin düzenini sağlamak ile görevli Zabıta Teşkilatı’nın değeri pek bilinmese de bu tip yaşanan olaylarda kimsenin bu teşkilatı şehir eşkıyası gibi göstermeye hakkı yoktur ve kimse kanunlardan üstün değildir” şeklinde açıklandı.
Açıklamada; 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 37’nci ve 38’inci maddelerine göre, mal ve hizmet satmak suretiyle yayaların gelip geçtiği yerleri işgal etmenin yasak olduğu belirtilirken söz konusu seyyar satıcının suç işlediği ifade edildi. Yaşanan olayla ilgili seyyar satıcı hakkında yasal sürecin başlatıldığı ve dava sonuçlandığında sosyal medyadan paylaşılacağı belirtildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.