DOLAR 32,3807 -0.13%
EURO 34,6795 -0.36%
ALTIN 2.393,79-1,68
BITCOIN %
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

20:06

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

Selçuklu Payitahtı Konya

Konya’nın Türkiye Selçuklu Devleti’ne başşehir oluşunun 924. yılı dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Selçuklu Payitahtı Konya” temasıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 00:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın Türkiye Selçuklu Devleti’ne başşehir oluşunun 924. yılı dolayısıyla “Selçuklu Payitahtı Konya” temasıyla çok sayıda etkinlik gerçekleştirdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın başşehirlik vasfını yaşayan ve yaşatan bir şehir olmaya devam ettiğini belirterek, “Tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı milletimizin bin yılı aşkın süreden beri devam eden kutlu yürüyüşünün daha nice yüzyıllar boyu devamı en büyük duamızdır. Bu aşkla, onların bıraktığı emaneti yeni nesillere ulaştırmak için canla başla çalışmayı sürdürüyoruz.” dedi.

Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği tarafından coşkulu bir konser ile başlayan etkinlikte Konyalılar marşlara eşlik ederken birliğin performansı büyük alkış aldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, burada yaptığı selamlama konuşmasında, Konya’nın bundan tam 924 yıl önce Selçukluların kadim başkenti olduğunu ve 200 yıl boyunca da bu başkentliğini sürdürdüğünü hatırlattı. Başkan Altay, “Bugün de o dönemden kalan birçok eseri görüyoruz. Pandemi şartları nedeniyle iki yıldır kutlamaların dozu düşük oluyor ama inşallah gelecek yıldan itibaren bu programları çok daha coşkulu yapmayı planlıyoruz. Katılımlarınız ve desteğiniz bizi cesaretlendiriyor. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

TÜRK YILDIZLARINDAN SELÇUKLU SULTANLARINA SELAMLAMA UÇUŞU

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.