DOLAR 32,4068 -0.12%
EURO 34,8400 0.2%
ALTIN 2.445,220,28
BITCOIN 2040027-1,51%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Şehirlerarası seyahat yasağı

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan seyahat kısıtlamasının olup olmayacağı konusunda önemli bir açıklama yaptı. İlhan açıklamalarında şu anda böyle bir dolaşım riski söz konusu olmadığından dolayı kısıtlamaya şu an için gereksinim olmadığını belirtti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 14:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, corona virüsü salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İlhan açıklamalarında seyahat kıstlamasının gelip gelmeyeceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT KISITLAMASI

Necmi İlhan açıklamalarında corona virüsü nedeni ile seyahat yasağının olup olmayacağı hakkında şu anda böyle bir dolaşım riski olmadığından iller arası kıstılamaya şu an için gereksinim olmadığını şöyle ifade etti:

“Şu anda böyle bir dolaşım riski söz konusu olmadığı için iller arası kısıtlamaya şu an için gereksinim yok gibi görünüyor. Rakamlar çok artar 5 bin küsuru geçersek tabi ki böyle bir kısıtlama da gelebilir”

 

OKULLARIN KAPATILMASI 

Necmi İlhan açıklamalarında okulların kapatılması hakkında da önlemlerin aslında kademe kademe olduğunu gelinen noktada hafta sonu sokağa çıkma saatlerinin kısıtlanması ile beraber akşam kabalığın engellenmesinin amaçlandığını belirterek okulların Aralık sonuna kadar kapatılıp online eğitimin devam edilmesi ile beraber belli bir aşamada kontrol söz konusu olduğunu ifade etti.

Necmi İlhan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Önlemler aslında kademe kademe. Geldiğimiz noktada hafta sonu sokağa çıkma saatlerinin kısıtlanması ile beraber akşam kabalığın engellenmesi amaçlanıyor. Kalabalık restoranlar ve sosyal alanlarda olduğu için buradaki bulaş engelleniyor. Restoranların, kafelerin paket servis yapması ile dışarıdaki bulaş engellenmeye çalışılıyor. Büyüklerin, çocukların kısıtlı zamanda çıkması ile bu risk gruplarının engellenmesi yoluna gidiliyor. Okulların aralık sonuna kadar kapatılıp online eğitimin devam edilmesi ile beraber belli bir aşamada kontrol söz konusu. Yine dikkat ederseniz hep virüsün ortaya çıkabileceği kaynakların bertaraf edilmesi söz konusu. O kadar riskli olmamakla birlikle önlemlere destek olması amacıyla okulların da kapatılması söz konusu oldu, online eğitime devam edecekler. Böyle bakarsak belli bir kademeleştirme var. Bundan sonra ne olabilir; hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içine de uygulanabilir. Gençler ve büyükler için tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması olabilir, rakamlar çok yükselirse. İller arası dolaşım kısıtlaması olabilir”

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.