DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20652170,98%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Sedat Peker’den Ümitcan Uygun iddiası

Paylaşım ve videolarıyla gündem yaratan Sedat Peker, Aleyna Çakır’ın ardından Esra Hankulu cinayetinin de başşüphelisi olan Ümitcan Uygun’la ilgili şok bir açıklama yayımladı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 02:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Ümitcan Uygun’un nasıl tutuklanmadığını, sistemin nasıl çürüdüğünü kayıtlarla açıklayacağım” diyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, konuyla ilgili olarak bir dizi paylaşım yaptı. Peker, geçen sene evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi olan ve tahliye edilen Ümit Can Uygun’un babasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakın arkadaşı olduğunu iddia ederken Uygun’un “kurtulabilmesi için gerekli adli tıp raporunun” hazırlandığını öne sürdü.

Peker, geçen yıl hayatını kaybeden eski AK Parti milletvekili, Anayasa Profesörü Burhan Kuzu hakkında da çeşitli iddialarda bulunurken, Bakan Soylu’nun “AKP’ye kendisini kabul ettirmek için” Kuzu’nun başrolde olduğu tüm suçlara sessiz kaldığını” öne sürdü.

Peker, Kuzu’nun bir kişiyle “parayla adli tıp raporu çıkartılması” yönündeki mesajlarını paylaşarak, “Bir gün bu konularla ilgili yargılamalar başladığında HTS kayıtları da çıkarılıp dosya sübuta erecektir, yani tamamlanacaktır. İşte o zaman bu suçlara karışan Süslü Sülü’yü ve diğer görevlileri hiç kimse ama hiç kimse kurtaramayacaktır” dedi.

Peker, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman’ın ölümüyle ilgili, AK Parti milletvekili Tolga Ağar’ı “kurtarmak” için de adli tıp raporunun “hemen hazırlandığını” öne sürdü.

Peker ayrıca, Burhan Kuzu’nun bir yakının Ziraat Bankası’ndan kredi almak için “Kuzu’nun devreye girmesini istediğini” söylerken, söz konusu ses kaydını paylaşarak “Banka müdürü bayan krediyi neden veremediklerini anlatsa da Burhan Hoca bölge müdürüne benim selamımı söyle, konuyu benim takip ettiğimi de bildir diyerek kredinin çıkması için uğraş verir. Kıymetli dostlarım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görev yapan bütün başdanışmanlar, kurul üyeleri bir yeri aradıklarında hiçbir bürokrat isteklerini geri çeviremesin diye telefonları her nerede olurlarsa olsunlar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan bağlatırlar” yazdı. 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.