DOLAR 32,4695 0.07%
EURO 34,8983 0.39%
ALTIN 2.433,89-0,18
BITCOIN 2020375-2,56%
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Sarraf İncetoprak,” Altının Düşüşü Savaşın Seyrine Bağlı”

Sarraf İncetoprak,” Altının Düşüşü Savaşın Seyrine Bağlı”

ABONE OL
Kasım 22, 2023 15:30
Sarraf İncetoprak,” Altının Düşüşü Savaşın Seyrine Bağlı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Savaş ortamı devam ettiği sürece, altın ve piyasalarda dalgalanma sürüyor. Altın fiyatlarının artışı yada azalışının dünyadaki gelişmelere bağlı olduğunu belirten İncetoprak, “Güncel şartlarda savaş altını ciddi oranda tetikleyen bir parametre” dedi.

Sarraf Kemal İncetoprak, İsrail- Filistin savaşının piyasaları çok etkilediğini belirtti. Bununla beraber altının güvenilir liman olduğunu belirten İncetoprak, “Gazze’de verilen bir mücadele İsrail’in karşı saldırıları, dünyadaki büyük ülkelerin farklı saflarda olmasıyla beraber ciddi büyük çaplı bir savaşa doğru götürüyor bizi. Ancak ekonomik yönden savaşın kazananı altın olabilir diyebilirim. Konunun özeti tamamen bu çünkü altın genel olarak kaos ortamını kargaşayı daha atraksiyonlu zamanları sever. Tabi ki de hiçbir şekilde savaş olmasını istemeyiz ama altın güvenilir liman. Altını insanlar güvenilir liman olarak gördükleri için herkes yatırımını bu yöne yapıyor buda arz talep dengesinden dolayı fiyat yükseliş gösterebilir” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının faiz politikası ile ilgili konuşan İncetoprak, “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası belirlenecek politika faizi hakkında konuşacak olursak daha önce ki yönetimde yüksek faize karşı durulmaya çalışıldı. Ancak yüksek faize karşı durulmaya çalışıldıkça kur baskılama daha yukarı gitti yeni gelen yönetimle beraber faiz yatırımları başladı. Kademeli olarak her ay toplantılarda faiz arttırılmaya devam ediliyor. Şu anda önümüzdeki kritik bir perşembe bizi bekliyor. Önümüzdeki perşembe saat 2 sularında Merkez Bankasının Politika faiz açıklamasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.