DOLAR 32,3856 -0.17%
EURO 34,7845 0.1%
ALTIN 2.435,63-0,11
BITCOIN 2040562-1,19%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Sanayi Esnafı Hammadde Sıkıntısı Çekiyor

KAYSERİ,(BGC – ÖZEL HABER)-Ülke çapında yaşanan ekonomik sıkıntılar, sanayi esnafını da derinden etkiliyor. Alüminyum ve cam firması işletmecisi Ali Çetin, alüminyum ve cam bulamadıklarını belirtip, bir imalatçı olarak yaşadığı zorlukları dile getirdi. Çetin, "Tedarikçi ve müşteri arasında pestil gibi eziliyoruz" dedi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 07:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Eski Sanayi’de alüminyum ve cam ürünleri imalatı yapan Ali Çetin, hammadde bulamadıklarını söyleyerek, bunda döviz kurlarının ithal ürünlere etkisi ve üreticilerin ihracata yönelerek iç piyasaya ürün tedariki sağlamamasını gerekçe gösterdi. Çetin, müşterilere de çağrıda bulundu.

Çetin, alüminyum ve cama yüksek oranda zam geldiğini belirterek, “2021 yılında alüminyum ve camda birçok ürünümüze ortalama yüzde 120 gibi zam geldi. Haliyle bu zamlar bizi ciddi manada zora soktu. Gelen zamları bir şekilde kabullenmek zorunda kaldık. Müşterimiz de kabullendi. Bu zamlardan sonra biz ürün sıkıntısı yaşıyoruz. Özellikle cam bölümümüzde çeşitli camlarda gelen zamların fazlasında para verdiğimiz halde cam bulamıyoruz. Bu da bizim tedarikçi ile müşteri arasında sıkışmamıza yol açıyor ve bizi pestil gibi eziyorlar. Müşterimiz sanki sorun tamamen bizdeymiş gibi hissediyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.