DOLAR 32,3641 -0.38%
EURO 34,7675 -0.15%
ALTIN 2.398,50-0,98
BITCOIN 19162212,61%
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X
Sanatçılar Sokağı’nda ziyaretçilerini bekliyor

Sanatçılar Sokağı’nda ziyaretçilerini bekliyor

ABONE OL
Ağustos 15, 2023 16:40
Sanatçılar Sokağı’nda ziyaretçilerini bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık 8-9 yıldır deriden defter, bileklik, çanta ve cüzdan gibi aksesuarlar tasarlayan, ürünlerin kişiye özel olarak yapılabildiğini ve bütün ürünlerin tamamen el yapımı, eski usul olduğunu belirten zanaatkar Oğuzhan Özen, “Bu işi geleneksel yöntemlerle yapıyorum ve el işçiliğiyle deriden defterler, çantalar, cüzdanlar imal ediyorum. Ziyaretçilerimiz, kişiye özel el yapımı, eski usul tasarımları burada bulabileceklerini bildikleri için hem hediyelik eşya hem de kişisel alışverişleri için buraya geliyorlar. Kişiye özel ve tamamen el emeği, işçiliği kaliteli ürünlerimiz, sokağımızda alıcılarını bekliyor” dedi.

Yaz sezonunun devam etmesiyle birlikte özellikle turistlerin, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının seyahatleri ve tatillerinin hız kesmeden devam etmesinin yanı sıra turist ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlardan bu tatil-seyahat süreçlerine dair bir anı, hatıra bırakmak adına hediyelik eşya ve aksesuarlara olan yoğun ilgi sürüyor. Bu bağlamda Tarihi Kayseri Kalesi’nin güneyinde bulunan Sanatçılar Sokağı, deri tasarım aksesuarlara ilgi duyanların uğrak noktası. Yaklaşık 8-9 yıldır deriden defter, bileklik, çanta ve cüzdan gibi aksesuarlar tasarlayan zanaatkar Oğuzhan Özen, “Bu işi geleneksel yöntemlerle yapıyorum ve el işçiliğiyle deriden defterler, çantalar, cüzdanlar imal ediyorum. Ürünlerimize olan ilgi de gayet yüksek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sanatçıları önemseyerek yaptıkları uygulamadan ve oluşturdukları bu hoş sokak konseptinden oldukça memnunuz” dedi.

‘TASARIMLAR KİŞİYE ÖZEL VE TAMAMEN EL EMEĞİ’

Sanatçılar Sokağı’ndaki stantlara yurt dışından gelen Türk vatandaşların, turistlerin ilgisinin olduğunu söyleyen Özen, “Ziyaretçilerimiz, kişiye özel el yapımı, eski usul tasarımları burada bulabileceklerini bildikleri için hem hediyelik eşya hem de kişisel alışverişleri için buraya geliyorlar. Ayrıca turistlerin, gurbetçi vatandaşlarımızın da yanı sıra yerli vatandaşlarımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz. Ziyaretçilerimiz; farklı, özel bir şey arıyorlar ise Sanatçılar Sokağımızda bulabilirler. Sokağımızda kişiye özel ve tamamen el emeği, işçiliği kaliteli ürünler, ziyaretçilerimizi bekliyor” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.