DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20758201,44%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Salgından etkilenen tüm işletmelerimiz başvurabilir!

Salgından etkilenen tüm işletmelerimiz başvurabilir!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kısa çalışma ödeneği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kısa çalışma ödeneği hakkında açıklama yapan Bakan Selçuk, "Salgından etkilenen tüm işletmelerimiz başvurabilir" dedi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:58
Salgından etkilenen tüm işletmelerimiz başvurabilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüsü salgınından etkilenen işletmlerle ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bakanlık tarafından başlatılan kısa çalışma ödeneğine salgından etkilenen tüm şirketlerin başvuru yapabileceğini açıkladı.

BAKAN SELÇUK DUYURDU

 

Ayrıca Kısa çalışma ödeneği hakkında Bakan Selçuk, “Bizim normalde Türkiye'de istihdamı korumak anlamında devletimizin çeşitli kurumlarıyla düzenlediğimiz programlar var. İŞKUR'la yaptığımız programlar içinde aktif iş gücü ve pasif iş gücü programlarımız bulunuyor. Pasif iş gücü programlarımızda kısa çalışma ödeneğimiz bulunuyor. Bir işyeri faaliyeti 3'te 1 azalttıysa ya da kısmen bunu gerçekleştirdiyse ya da tamamen durdurulması takdirde kısa çalışma ödeneği uygulanıyor. Aynı zamanda COVID-19'da bu kapsama girdi. Tüm bu işletmelerimiz başvuruda bulunabilirler.  Bu süreçte hem işveren hem de sigortalımızı korumak zorundayız. Biz devlet olarak onlara maaş desteği sağlıyoruz. Gelir desteği oluyor. Maaşını kaybetmemiş oluyor. ” dedi.

TÜM İŞLETMELER BAŞVURU YAPABİLİR

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada kısa çalışma ödeneği hakkında ,”Başvuruda tüm işletmelerimiz başvurabilir. ” ifadelerini kullandı.

 

 

kamupersoneli.net

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.