DOLAR 32,4267 0.01%
EURO 34,6830 -0.37%
ALTIN 2.394,43-1,65
BITCOIN 1968782-3,35%
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

20:06

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Sağlık Bakanı Koca’dan corona virüsü (covid-19) tedavisinde kullanılan ilaç hakkında flaş açıklama!
  • Haber Yeni Gündem
  • Gündem
  • Sağlık Bakanı Koca’dan corona virüsü (covid-19) tedavisinde kullanılan ilaç hakkında flaş açıklama!

Sağlık Bakanı Koca’dan corona virüsü (covid-19) tedavisinde kullanılan ilaç hakkında flaş açıklama!

Koronavirüs salgınının tedavi edilmesi için bütün dünya aynı anda çalışmaya devam ediyor. Hastalıkla ilgili henüz net bir tedavi yöntemi bulunamadı. Hastalığının tedavisiyle ilgili, sıtma ve romatizma ilacının kullanılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:54
Sağlık Bakanı Koca’dan corona virüsü (covid-19) tedavisinde kullanılan ilaç hakkında flaş açıklama!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Covid-19 tüm dünyada can almaya devam ettikçe, insanların korkusu artarak devam ediyor. Dünya genelinde 16 bin 563 kişi salgın yüzünden hayatını kaybederken, ülkemizdeki can kaybı da 44’e yükseldi. Hastalığın tedavisinde içerisinde hidroksiklorokin maddesinin olduğu bir ilacın kullanıldığı ortaya atılınca, eczanelerdeki bu ilacın toplatılması kararı alındı.

İLAÇ TOPLATILDI

Normalde ücretiyle satın alınan bu ilacı, şu anda vatandaşlar reçetesiz temin edemiyor. Konu ile ilgili Sağlık bakanı Fahrettin Koca, “Evet doğru. Bu ilacı toplattık. 500 kutuyu piyasadan satın aldık. Satışını da reçeteye bağladık. Corona ile mücadele eden tüm birimlere de dağıtımına başladık. Toplattık çünkü bir anda çılgınca bir saldırı başladı bu ilaca. Karaborsa oluştu bir anda. Daha kötüsü şu, bu bir ilaç sonuçta ve ciddi yan etkileri de olabilecek olan bir ilaç. Doktor kontrolü gerektiren bir ilaç. Bir ilacın böyle bir başı boşluk içinde kullanılması toplum sağlığı için de sıkıntı yaratırdı. Topladık ama elimizde yeter miktarda var ve lisans sahibi firma bu ilacı Türkiye'deki tesislerinde talebimize göre yeniden üretebileceğini bildirdi” diyerek, ilacın eczanelerden toplatıldığını doğruladı.

SITMA İLAÇLARINI KULLANMAYIN

Fransız Halk Sağlığı Konseyi, Covid-19 tedavisi için kullanılan sıtma ilacının danışılmadan kullanılmamasını söyledi. Fransa Sağlık Bakanı Oliver Veran ilacın sadece ağır salgın vakalarının gözetim altında kullanması gerektiği konusuyla ilgili uyarılarda bulundu.

Marsilya Üniversitesi’nde sıtma ilacıyla ilgili yapılan testlerin ve çalışmaların olumlu sonuçlandığı yönündeki açıklamalar doğrulanmıştı. Klorokin isimli ilacın, koronavirüs tedavisinde kullanıldığı üniversitede çalışan Prof. Didier Raoult ve ekibi tarafından belirtildi.

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.