DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20646863,30%
Kayseri
15°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

Sağlık Bakanı Koca 6 ile talimat verdiğini duyurdu!

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 ilin sağlık müdürüyle videokonferans görüşmesi yaptıktan sonra 6 şehrin sağlık müdürlerine corona virüs salgını ile ilgili olarak talimatı verdiğini duyurdu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 11:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüs salgınında vaka sayılarında artış olmasının ardından ek tedbirler de yeniden alınmaya başladı.

BAKAN KOCA'DAN 6 İL SAĞLIK MÜDÜRÜNE ÖZEL TALİMAT

6 şehrin sağlık müdürü ile videokonferans yöntemi ile bir toplantı gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda koronavirüs salgınını kontrol altına almak için alınabilecek ek önlemler ve tedavi yöntemlerinin konuşulduğuunu bildirdi.

CORONA VİRÜS SALGINI İLE İLGİLİ GÖRÜŞME YAPILDI

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 6 ilde bulunan il sağlık müdürlerine corona virüs salgını ile ilgili talimat verdiğini açıkladı.

YENİ TEDBİRLER KONUŞULDU

Bakan Koca açıklamasında, “26 AĞUSTOS İL DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI. 6 ilimizin sağlık müdürleriyle ayrı ayrı toplantı yaptık. Yeni tedbirleri, sahadaki ihtiyaçları ele aldık. Hasta ve temaslı tespitinde hızlı hareket edilmesi, tedavilere süratle başlanması talimatını verdik.” dedi.

İşte talimatlar verilen 6 ille ilgili son dakika gelişmeleri şöyle:

ANKARA

Ankara'da sünnet düğünü, kına gecesi ve nişan gibi etkinlikler yasaklandı, düğün ve nikah saatleri sınırlandırıldı.

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 26/08/2020 tarihinde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. 27. ve 72. maddelerine göre, Ankara Valisi Vasip ŞAHİN başkanlığında olağanüstü toplanarak gündemindeki konuları görüşüp aşağıdaki karar alınmıştır.

Ankara Valiliği, salgın tedbirleri kapsamında Ankara'da sünnet düğünü, kına gecesi ve nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyeceğini duyurdu. Düğün ve nikahlara ise 1 saat sınırı getirildi.

KONYA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek maske, sosyal mesafe ve hijyen konularına dikkat edilmesinin önemini hatırlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kılıçarslan Mahallesi Adakale Caddesinde esnafları ziyaret etti. Selçuklu ilçesindeki caddede esnaflara hayırlı işler temennisinde bulunan Başkan Altay, iş yeri sahiplerine ve çalışanlara maske, sosyal mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulundu.

 

Son zamanlarda artan korona virüs vakalarına karşı kurallara uymak zorunda olduğumuzu hatırlatan Başkan Altay, “Günün ilk saatlerinde Adakale Caddesindeki esnaflarımızı ziyaret ederek, maske, mesafe ve temizlik uyarılarımızı yaptık. El ele verdiğimizde ve kurallara uyduğumuz takdirde salgının etkisini en aza indireceğiz inşallah. Uyarılarımızı dikkate alan bütün esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum. Tüm şehrimize bereket, sağlık ve huzurlu bir Cuma günü diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

DİYARBAKIR

Koronavirüs vakalarında artışın yaşandığı illerin başında gelen Diyarbakır'da düğün salonlarında bilindik görüntüler çıkmaya devam ediyor. Maske ve sosyal mesafe kuralını hiçe sayan vatandaşlar, işletmecilerin yaptığı uyarılara rağmen kol kola girip korona virüsün yayılmasına davetiye çıkarıyor.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve mart ayından itibaren Türkiye'de de görülmeye başlayan korona virüs vakalarının yayılmasını önleyici tedbirler alınmaya devam ederken, virüsün arttığın illerin başında gelen Diyarbakır'dan bilindik görüntüler çıkmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır, Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat'ta sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyeceğini ayrıca söz konusu 14 ilde yapılacak düğün ve nikahların da en fazla 1 saat içinde tamamlanacağını belirtmesine rağmen Diyarbakır'da bu kurala uyulmadı.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.