DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20730610,75%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
REKOR OYLA SEÇİMİ KAZANAN ÖZTÜRK’TEN MEGA PROJELER…

REKOR OYLA SEÇİMİ KAZANAN ÖZTÜRK’TEN MEGA PROJELER…

Ülke genelinde birçok tartışmaya sahne olan seçim süreci Kayseri’de tamamlandı ve yeni Belediye Başkanları mazbatalarını alarak görevlerine başladılar. 31 Mart Yerel Seçimleri siyasi arenada dar zamanda birçok işin yapılabileceğini gösterdi. Özellikle Ak Parti Belediye Başkan adaylarının belirlenme sürecinin uzaması ve adaylara tebliğinin seçimlerden kısa bir süre önce yapılması adaylara az zamanda çok iş yapma yükünü getirdi. Daralan zamanda gece gündüz demeden seçim yarışını önde bitirmek için çalışan adaylar, hem büyükşehirlerde hem de ilçelerde halk ile bir araya gelerek seçim kampanyalarını yürüttüler. Yarışın sonunda ipi göğüsleyerek Belediye Başkanı seçilen adayları tebrik ediyor ve 5 yıllık süreçte ülkemize ve şehirlerimize güzel hizmetler yapmalarını temenni ediyoruz.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:17
REKOR OYLA SEÇİMİ KAZANAN ÖZTÜRK’TEN MEGA PROJELER…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yahyalı %67,2’lik Yüksek Oy Oranı İle “Esat Öztürk” Dedi

Yaptığı çalışmalarla halkın takdirini toplayan Yahyalı Belediye Başkanı Esat ÖZTÜRK partisinden yeniden aday gösterildi ve halkın teveccühüyle 2. kez Belediye Başkanı seçildi. 5 yıllık süreçte yaptığı çalışmalar ve seçim sürecinde ortaya koyduğu yeni projeleri halka duyurmak için zaman mevhumu gözetmeden çalışan Öztürk, 2014 yerel seçimlerinde %59.8 olan oy oranını, %67.2’ye taşıyarak büyük bir başarı örneği gösterdi.

Gönül Adamı ve Hizmet Aşığı Esat Öztürk’ü Ziyaret Ettik

5 yılda Yahyalı’nın çehresini değiştiren ve seçimden zaferle çıkan Belediye Başkanı Esat Öztürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. 31 Mart yerel seçimlerinin değerlendirmesini yaptık ve Yahyalı’nın gelişimi için hayata geçirilecek projeleri konuştuğumuz güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

  • Başkanım, hummalı ve zaman zaman hararetli geçen 31 Mart 2019 yerel seçimleri Ak Parti, Yahyalı ve sizin için nasıl geçti? Süreç hakkında bilgi verir misiniz?

– Tüm ülkemizde adaylarımızın gayret ettikleri gibi ilçemizde de Cumhur İttifakımızın adayı olarak bizlerde görevlerimiz dahilin de çaba sarf ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli’ye bizlere duydukları güvenden dolayı minnettarız. İl Başkanımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe Başkanlarımıza, Teşkilatımıza, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza ve özellikle Yahyalılı hemşerilerimize verdikleri destekten dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Seçim süreci boyunca gece gündüz demeden, dur durak bilmeden el ele çok güzel bir seçim kampanyası yürüttük. Seçim süreci boyunca girmedik ev, sıkılmadık el bırakmadık. Yahyalılı hemşerilerimize hizmet etmekten gurur duyuyor, desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Biz vekâleten buradayız. Biz Yahyalı hemşerilerimize hizmet etmeyi ibadet saydık. Çünkü bizim insanlarımız, gerçekten taktir edilmesi gereken insanlar. Bu ilçe kadim dostlukların olduğu manevi iklimi olan bir ilçedir. Bu insanlara ben minnet ve emek borçluyum. Layık olabilmek için elimizden gelen gayretin daha fazlasını göstereceğiz. 

– Kayseri ve Yahyalı Nezdinde 31 Mart 2019 Yerel Seçim Sonuçlarını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

– Cumhur ittifakı olarak 16 ilçemizden, 15 inde ipi göğüsleyerek belediye başkanlığı görevini üstlendik. Ak Parti olarak 11 ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak, 4 ilçemizde başarı gösterdik. İncesu ilçemizde halkımızın tercihi İYİ Parti adayından yana oldu. Bu süreç bir demokrasi yarışıdır ve halkımızın tercihine saygı duyuyoruz. Hemşerilerimiz %67,2’lik yüksek bir oy oranı ile Yahyalı’da görevi bize verdi. Bizler gönül belediyeciliği anlayışıyla halkımıza hizmet ediyoruz. Önemli olan halkımızın tamamının gönlünü kazanmaktır. Bize oy versin vermesin bütün hemşerilerimizin hizmetindeyiz. Kimi hemşerilerimiz ideolojileri gereği kendi destekledikleri partiden yanan oyunu kullanmışlardır. Kimi hemşerilerimize belki biz kendimizi ve hizmetlerimizi tam olarak anlatamadık. Artık seçim süreci geride kaldı. Biz bütün hemşerilerimizin gönlünü nasıl kazanırız düşüncesi içerisinde çalışmalarımızı ve araştırmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah 2. dönemde tüm hemşerilerimizin gönüllerine girerek Yahyalı’mızı hep beraber geleceğe taşıyacağız.

– Geçen Dönemde Birçok Projeyi Hizmete Sundunuz ve Adaylık Sürecinizde Yeni Dönem İçinde Bir Çok Projenin Sözünü Verdiniz. Önümüzde ki 5 Yıllık Süreçte Yahyalı İçin Planladığınız Yeni Projeler Hakkında Bilgi Verir misiniz?

– 2014 Yerel Seçimlerinde 50 proje ile halkımızın huzuruna çıkmıştık ama süreç içerisinde Yahyalı’mızın ihtiyacı olan 100 ün üzerinde projeyi hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Kendimize hiçbir zaman hizmette bir sınır koymadık ve ihtiyaç duyulan her alanda hemşerilerimizin yanında olduk. Yeni dönem için 41 mahallemiz bulunan Yahyalımıza şimdilik 41 proje ürettik. 41 kere maşallah diyerek planladığımız projelerimizi hayata geçirecek ve yeni projeler üreterek hizmet çıtamızı her geçen gün daha yükseğe taşıyacağız. Belediyemize gelen ödenekler belki projelerimizin gerçekleştirilmesi için yeterli olamayacak ama Büyükşehir Belediyemiz, Kültür ve Turizm, Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarımızdan alacağımız desteklerle projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz.

Doğal güzellikleriyle yeryüzü cennetlerinden biri olan ilçemizi turizm merkezi haline getirmek için Kapuzbaşı Master Projemizi hayata geçirerek turizmi canlandıracağız.  Dumansız baca olarak adlandırdığımız bu projemizle yerli ve yabancı birçok turisti ilçemize çekerek bölgede ki turizm potansiyelinde ki payımızı arttıracağız. İlçemizin gelişimini ve tanıtımını sağlarken esnafımızda ekstra gelirler sağlayacağız. Projelerimiz arasında ilk sıraya aldığımız Kapuzbaşı Master Projemizi hayata geçirerek ilçemiz turizmini canlandıracağız.

Gençlerimizin ve öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyduğu Kongre ve Kültür Merkezi Projemizi tamamlayarak hizmete açacağız. 600 kişilik gösteri ve tiyatro salonu, kütüphane ve sergi salonuna sahip olacak merkezimizin fuaye alanında Yahyalı Halısını sergileyeceğimiz bir de müzemiz yer alacak.

Her alanda müreffeh bir Yahyalı için hizmet üretmeye hızla devam edeceğiz. Uzun uğraşlardan sonra ilçemize doğalgaz hattının gelmesini sağladık. Şuanda 12 mahallemizde doğalgaz kullanılıyor. Planladığımız 11 mahallemize daha doğalgaz hattı götüreceğiz.

Bir diğer projemiz Mahalle Konakları… İçerisinde muhtar evi, sağlık evi, toplantı salonu yer alacak konaklarımızda hemşerilerimiz bir araya gelerek güzel vakitler geçirebilecekler.

Halı Saha ve Kapalı Semt Pazarı gibi fiziki olarak hayata geçireceğimiz projelerimiz arasında yer alıyor. İnsanlarımızın ihtiyaçlarını rahat ve temiz ortamlarda gidermesini sağlayacağız. 

Bizim çocukluğumuz en önemli eğlence alanlarından biri olan Açık Hava Sineması ile hem geçmişle bağlarımızı güçlendirecek hem de çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayacağız.

Bahsettiğimiz mega projelerimizin yanında üzerinde önemle durduğumuz bir diğer alanda yol, asfalt ve kaldırım çalışmalarımız olacak. Yol medeniyettir düsturuyla hareket ediyoruz ve yeni döneme yol çalışmalarında seferberlik ilan ederek başladık. Hatta personellerimiz arasında bir yarışma düzenleyerek çalışma performanslarının artması için motive ettik. 

Bir işi gönülden yaparsan gönüller kazanırsın diyerek çıktığımız bu yolda amacımız bütün hemşerilerimizin gönlünü kazanarak Yahyalımızı hak ettiği yere el birliği ile taşımaktır. Yüksek bir oy oranı ile görevi yeniden bize veren hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bize verilen bu görevin gereklerini yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışacağız ve hep birlikte Yahyalımızı geleceğe taşıyacağız.

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.