DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20710990,87%
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

RAMAZAN DA BESLENME

Ramazan Süresince Nasıl Beslenmeliyiz? KAYSERİ,(BGC)-Bu gece başlayacak olan Ramazan ayı süresince iftar ve sahur arasında nasıl besleneceğimizle ilgili diyetisyen İrem Saraç izahatte bulundu. Saraç, bazı yanlış uygulamaların da altını çizerek iftarda ve sahurda nasıl dengeli beslenilebileceği ile ilgili çeşitli öğünler tavsiye etti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 20:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SAHURDA BESLENME

İrem Saraç, sahur öğününün Ramazan’da en önemli öğün olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Oruç zamanı kan şekerimiz düşecek ve daha fazla düşüş olmaması için sahur öğününü atlamamalısınız. Sahur öğününde ağır yiyecekleri yemek yerine, sağlıklı gıdaları tercih edelim. Örnek verecek olursak tam buğday makarna, tam tahıllı ekmek, bulgur pilavı, beyaz un girmemiş karbonhidratlı besinler, meyve ve kompostolar olabilir. Yulaf omleti, yulaf ezmesi, tam buğday krepler de bu listeye dahil edilebilir.”

Saraç, protein kaynakları konusunda “Karbonhidratlar, proteinlerle birlikte tüketildiğinde insülin salgılanması azalıyor ve Ramazan’ı daha rahat geçirmenizi sağlıyor. Proteinlere örnek olarak beyaz peynir, yoğurt, süt, ayran, kefir, yağsız et kısımları olabilir. Yağsız etin pişirme yöntemlerine dikkat etmemiz gerekiyor. Kızartma ve kavurmalardan bu süre boyunca uzak duralım. Çünkü düşük porsiyonlarda bile yeseniz yoğun miktarda kalori almış oluyorsunuz. Bu kaloriyi daha sağlıklı seçeneklere yayabilirsiniz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.