DOLAR 32,3550 -0.4%
EURO 34,7547 -0.21%
ALTIN 2.406,91-0,64
BITCOIN 1868125-1,13%
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ramazan ayında da ibadete açılmayacak!

Ramazan ayında da ibadete açılmayacak!

Koronavirüs salgını sebebiyle pek çok yer kapanmış durumda. Son olarak Kudüs İslami Vakıflar Konseyi'nden geldi. Konsey, salgın yüzünden Ramazan ayında da Mescid-i Aksa'nın ibadete açılmayacağını duyurdu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:21
Ramazan ayında da ibadete açılmayacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgını, tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Salgına ilişkin her ülke, farklı önlemler almaya devam ediyor. Ramazan'ın önümüzdeki günlerde başlıyor olması, gözleri Mescid-i Aksa'ya çevirdi. Ancak Kudüs İslami Vakıflar Konseyi'nden gelen açıklamaya göre, Ramazan ayında da salgın sebebiyle Mescid-i Aksa, ibadete açılmayacak.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Konuyla ilgili yazılı açıklama Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığı'na bağlı Konsey'den geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Konsey, koronavirüs (Kovid-19) salgını durumunu göz önüne alarak, mübarek Mescid-i Aksa’nın ramazan ayında da ibadete açılmamasına karar vermiştir”

22 MART'TA KAPATILMIŞTIR

Mescid-i Aksa, koronavirüs salgını sebebiyle 22 Mart tarihinde ibadete kapatılmıştı. Ancak yapılan açıklama, Mescid-i Aksa'nın Ramazan ayında da açılmayacağını ortaya koydu. Harem-i Şerif, ilk defa bir Ramazan ayında kapalı olacak.

KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Filistin makamlarından gelen açıklamaya göre, şu ana kadar en az 81 kişide koronavirüs tespit edildi. Salgının ilerlememesi adına Mescid-i Aksa, ramazan ayında ibadete açılmayacak.

 

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.