DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22399451,07%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
PKK’dan 3 Günde 3 Ayrı Saldırı !

PKK’dan 3 Günde 3 Ayrı Saldırı !

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Türkiye ile ABD arasında mutabakat sağlanmasının ardından PKK tarafından İran sınırındaki saldırılar yeniden arttı. PKK 3 günde 3 hain saldırı düzenledi. Saldırılarda şehit ve yaralı çok sayıda askerimiz olduğu belirtildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 02:45
PKK’dan 3 Günde 3 Ayrı Saldırı !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Türkiye ile ABD arasında mutabakat sağlanmasının ardından İran sınırındaki PKK saldırıları yeniden arttı. PKK tarafından Van, Iğdır ve Ağrı'da askerlerimiz hedef alındı ve 3 günde 3 ayrı saldırı düzenlendi.

ŞEHİT VE ÇOK SAYIDA YARALI ASKERİMİZ VAR

Gerçekleştirilen saldırılarda bir askerimiz şehit düştü, 7 askerimiz yaralandı. Saldırılara çok yakın bölgelerde İran ordusuna ait askeri üslerin olması, “İran, PKK'lıların geçişine göz mü yumuyor?” sorusunu da beraberinde getirdi. Askeri kaynaklar Yenişafak.com'a bilgi verdi ve kaynaklar İran ordusunun haberi olmadan teröristlerin bu bölgeden geçmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda teröristlerin 32 mil güneye çekilmesi karşılığında askeri harekata ara verildi. ABD ile Türkiye arasında mutabakatın imzalanmasından saatler geçmeden İran sınırındaki askeri üslerimize yönelik üç farklı terör saldırısı gerçekleştirildi. 

 

PKK'lı teröristlerin İran sınırından sızarak gerçekleştirdikleri saldırılarda 1 askerimiz şehit düştü. Ayrıca bu saldırılarda 7 askerimiz de yaralandı. Türkiye'nin ABD ile güvenli bölge konusunda uzlaşmasının ardından İran sınırından gelen teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıların zamanlaması da dikkatlerden kaçmadı. PKK'lı teröristler, özellikle bir kısmı İran sınırları içinde yer alan Kandil Dağlarını ana karargah olarak kullanıyor.

Anadolu Ajansı (AA) terör örgütü PKK'nın bulunduğu Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'nı görüntüledi. Irak ile İran arasında tampon bir bölgede yer alan Kandil Dağı'nda terör örgütü PKK'nın varlığı, örgütün ele başı Abdullah Öcalan'ın posterinin bulunduğu alanla başlıyor. Türk savaş uçakları ve insansız hava araçlarına hedef olmak istemeyen PKK'lı teröristler, dağda gizleniyor.

MÜTABAKATTAN 3 SAAT SONRA SALDIRI

ABD ile Türkiye imzalanan mutabakattan tam 3 saat sonra, Van'ın Çaldıran ilçesinde askerlerimize İran sınırından ateş açıldı. Saldırıda 1 askerimiz şehit olurken 2 askerimiz yaralandı. Iğdır'ın Aralık İlçesi Gökay Hudut Karakoluna roketli saldırı düzenlendi. Gerçekleştirilen saldırıda 1 askerimiz ağır yaralandı.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.