DOLAR 32,3400 0.24%
EURO 35,1121 -0.15%
ALTIN 2.307,991,35
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
“Cumhurbaşkanımız Bereketiyle Geldi”

“Cumhurbaşkanımız Bereketiyle Geldi”

Kayseri’nin bereketli bir gün yaşadığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanımızın da çok memnun bir şekilde ayrıldığını söyledi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 02:45
“Cumhurbaşkanımız Bereketiyle Geldi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Ekim’de gerçekleştirdiği Kayseri programıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kayseri’nin bereketli bir gün yaşadığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanımızın da çok memnun bir şekilde ayrıldığını söyledi. Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanımızın açıklamalarında da yer alan bazı yatırımlarla ilgili de ayrıntılı bilgiler verdi ve bu yatırımları Ankara bazında sürekli takip ederek kamu kaynaklarından Kayseri’nin azami derecede istifadesi için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, düzenlediği basın toplantısında 19 Ekim Cumartesi gününün toplu açılış töreniyle açılan yatırımların yanı sıra Cumhurbaşkanımızın dünyaya mesajlarını Kayseri’den vermesi açısından da önemli olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Bakanların, önceki dönem bakanların, milletvekillerinin ve üst düzey bürokratların da Kayseri’ye geldiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin bereketli bir gün yaşadığını söyledi.

“1 MİLYAR 800 MİLYON TL’LİK AÇILIŞ”

Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 1 Milyar 800 milyon TL’lik yatırımların hizmete açıldığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, kamu, yerel yönetim ve özel sektör tarafından gerçekleştirilen yatırımların üçte birinin yerel yönetimlerce yapıldığını söyledi. Toplu açılış töreniyle hizmete giren yatırımlardan Kayseri Kalesi Kültür Merkezi, Derevenk Viyadüğü, Boğazköprü Projesi, Tomarza’ya doğal gazın ulaştırılması gibi bazı yatırımlara değinen Başkan Memduh Büyükkılıç, doğal gazın henüz ulaşmadığı 6 ilçeye de önümüzdeki dönemde gaz verilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Cumhurbaşkanımızla birlikte şehrimize gelen Bakanlar ve üst düzey bürokratlarla önemli görüşmeler yaptıklarını da ifade eden Başkan Büyükkılıç, Erciyes’e Hacılar’dan çıkış yolu için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile görüştüğünü ve projenin yapılması yönünde gerekli talimatın verildiğini, ayrıca Belsin-Şehir Hastanesi raylı sistem hattının ihale süreciyle ilgili de çalışmalar hız verildiğini söyledi.

KEYKUBAT MİLLET BAHÇESİ İÇİN ÖNEMLİ KAYNAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konuşmasında Hava İkmal Millet Bahçesi gibi Keykubat Millet Bahçesi’nin de kamu tarafından yapılmasına yönelik önemli bir açıklama yaptı. Hava İkmal Millet Bahçesi başta olmak üzere bazı kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili TOKİ Başkanı ile görüşeceğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Hava İkmal Millet Bahçesi’nin ihalesinin yapılması yönünde prensip kararı aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yapacağı projelere Keykubat Millet Bahçesi’ni de ekledik. İlk etapta 100 milyon TL’lik bir yatırım olacak. Melikgazi bölgemize Hava İkmal Millet Bahçesi’ni Kocasinan Bölgesine de Keykubat Millet Bahçesi’ni kazandırmış olacağız” dedi. Başkan Büyükkılıç, TOKİ Başkanı ile Camii Kebir etrafındaki dönüşüm projesi ile Seyyid Burhaneddin Hz. Türbesi ve çevresindeki projeyi de görüşeceklerini ifade etti.

“CUMHURBAŞKANIMIZ MEMNUN AYRILDI”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Kayseri’ye yakışan bir şekilde karşıladıklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanımızın çok memnun bir şekilde Kayseri’den ayrıldığını söyledi. Kamu kaynaklarından Kayseri’yi azami derecede istifade ettirmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız ile olan samimiyetimiz, Bakanlarımız ve bürokratlarımız ile olan samimi diyaloğumuzla kamu kaynaklarından azami istifade etmek için çalışıyoruz. Bugüne kadar bize hep yakınlık gösterildi. İşlerimizi sürekli takip ettiğimiz için Ankara’daki bürokratlar bizim işimizi bizden iyi takip eder duruma geldiler. Bu gayretimizde bize destek olan Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm bakanlarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, her derdin ilacının birlik beraberlik olduğunu vurgulayarak, ayrı yönlere değil aynı yöne bakmamız gerektiğini kaydetti.

KİTAP FUARI’NA REKOR KATILIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, basın toplantısında 11-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen 3. Kayseri Kitap Fuarı’nı da değerlendirdi. Kitap Fuarı’nı 798 bin 244 kişinin ziyaret ettiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, bu rakamların Kayseri Kitap Fuarı’nın ülkemizin en önemli fuarlarından birisi olduğunu gösterdiğini belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, basın toplantısında ayrıca tüm muhtarların Muhtarlar Günü’nü tebrik etti ve Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Nuri Pakdil’in vefatından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.   

 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.