DOLAR 32,5383 0.46%
EURO 34,7951 0.53%
ALTIN 2.406,121,10
BITCOIN 1861625-5,42%
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
ÖZTÜRK SERENGİL TİYATRO SAHNESİ REİS BEY OYUNUNU SAHNELEDİ

ÖZTÜRK SERENGİL TİYATRO SAHNESİ REİS BEY OYUNUNU SAHNELEDİ

Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu tarafından Dünya Tiyatro Gününde klasik bir eser olan, ‘Reis Bey’ sahnelendi.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:03
ÖZTÜRK SERENGİL TİYATRO SAHNESİ REİS BEY OYUNUNU SAHNELEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları Dünya Tiyatrolar Gününe özel hazırladıkları Necip Fazıl Kısakürek’e ait klasik eser “Reis Bey’i”  27 Mart Çarşamba günü Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde izleyiciler ile buluşturdu.

Oyunun ana karakteri Reis Bey, bir ağır ceza reisidir. Ömrü otel odalarında geçmiş, yapayalnız ve tuhaf bir adam. Taş kalpli bir kanun uygulayıcısı… Onun bakış açısıyla merhamet, idamlık bir suçtur ve “cemiyette bir ferdi korumak için bin kişiye idam gömleği giydirmekten kaçınmamalıdır.” Günün birinde, annesini öldürdüğü iddiasıyla huzuruna çıkarılan bir gencin idamına karar verir ve olaylar çok farklı gelişerek Reis Bey’in buz gibi iç dünyası müthiş bir sarsıntıyla yerle bir olacaktır.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe oyun başlamadan önce yaptığı konuşmada 5 yıl önce kurdukları tiyatro topluluğu ile bu zamana kadar çok güzel oyunlar sergilediklerini belirtti.

Başkan Kocatepe: ” Tiyatro topluluğumuz kurduğumuz zaman ekibimize Necip Fazıl Kısakürek’in merhametin timsali olan eseri Reis Bey’i sahnelemelerini rica etmiştim bizi kırmadılar ve bu anlamlı güne oyunu hazırladılar. Bizim çocuklarımızın oynadığı da bu güzel oyunu en güzel şekilde bize sundukları için Öztürk Serengil Sahnemizin oyuncularını tebrik ediyorum.” dedi.

Tiyatroya, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe eşi Hacer Kocatepe, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Kurum amirleri, Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üye adayları ve çok sayıda tiyatro sevdalısı vatandaş katıldı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.