DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20406575,76%
Kayseri
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
ÖZSOY“TARIM GELECEĞİMİZ, BEKAMIZDIR”

ÖZSOY“TARIM GELECEĞİMİZ, BEKAMIZDIR”

ABONE OL
Mayıs 1, 2023 09:55
ÖZSOY“TARIM GELECEĞİMİZ, BEKAMIZDIR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Adayı Burhan Bahadır Özsoy, bu yıl 18’ncisi düzenlenen Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarını gezerek hem katılımcı firmalar hem de çiftçi ile sohbet etti. “Tarım bizim için bir gelecek ve beka meselesidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Adayı Bahadır Özsoy Bu yıl 18’ncisi düzenlenen Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarı‘na katıldı. Özsoy burada çiftçilerle bir araya gelerek bir dokundu bin ah işitti. “Çiftçi bitti” diye haykıran çiftçiler, mazot fiyatlarından, gübre fiyatlarından, yem fiyatlarından dem vurdu. Çiftçiliğin yapılabilir bir iş olmaktan çıktığının altını çizen Kayserili çiftçiler, “Eskiden para kazanıp ailemizi idame ettiriyorduk. Son yıllarda, bırakın para kazanmayı nasıl daha az zarar ederiz diye uğraşıyoruz. Ekmek biçmek yetiştirmek emin olun zarar ettiriyor. Bu nedenle köyler boşalıyor. Köylerde genç kalmadı, hepsi şehre göçüyor Böyle giderse ekmeği 10 TL’den sütü 50 TL’de bulamayacağız. Hayvancılık çiftçilik bitti” dediler.
Çiftçilerin ne denli zor şartlarda üretim yapmaya çalıştığını en iyi kendisinin bildiğini söyleyen Özsoy, “Bende Kayseri’nin öz evladıyım biliyorsunuz. Bir meteryal üretmek, ortaya çıkarmak AKP iktidarında adeta hayal oldu. Kayserili evine helal lokma götürmenin peşindedir. Çiftçi çocuklarına alın terini yedirmek ister. Ama bu alın terimiz dünyadaki en ucuz şey oldu. Çiftçi bitik, mazot, gübre, yem köylünün belini büktü. Eskilerde bir laf vardır. Ana olacak ki dana olsun derler. Bunu neden derler ana olursa süt olur, dana olursa süt olur. Bolluk olur, bereket olur. Ama yem fiyatları inekleri kesime gönderdi. Danalar doğmadı. Böyle olunca da hem süt hem et bulunmaz oldu. Ete her hafta 2 defa zam geliyor. Kıyma olmuş Kayseri gibi bir memlekette 350 lira. Her yerde ateş var” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.