DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045293-2,22%
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Özhaseki, Ardahan Millet Bahçesi’nde

Özhaseki, Ardahan Millet Bahçesi’nde

ABONE OL
Mart 26, 2024 14:46
Özhaseki, Ardahan Millet Bahçesi’nde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ardahan’da yapımı süren millet bahçesi alanına 150 milyon TL kaynak aktarıldığını söyledi. Ardahan’ın yakın zamanda millet bahçesine kavuşacağını ifade eden Bakan Özhaseki, “Burada 75 dönümlük bir arazide bir taraftan millet bahçesi inşa ediyoruz. Millet bahçesi içerisinde bulunması gereken bütün fonksiyonlar yapılıyor. Bir taraftan da Aziziye Kışlası olarak bildiğimiz tarihi eserlerimizi restore etmeye gayret ediyoruz.” dedi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ardahan’da millet bahçesi alan ziyaretinde konuştu. Bakan Özhaseki, TOKİ eliyle yapımı devam eden millet bahçesine 150 milyon liradan fazla kaynak aktarıldığını belirterek, “Bir taraftan vatandaşın gelip soluklanacağı, nefes alacağı güzel bir yeşil alan yapıyoruz, bir taraftan da tarihi mirasımıza, kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz.” dedi.

“TARİHİ ESERLERİN HAYATA KAZANDIRILMASI GİBİ ÖNEMLİ BİR GÖREVİMİZ VAR”

Millet bahçesindeki çalışmaları yerinde görmek için alanı ziyaret ettiğini belirten Bakan Özhaseki, “Burada 75 dönümlük bir arazide bir taraftan millet bahçesi inşa ediyoruz. Millet bahçesinin içerisinde bulunması gereken bütün fonksiyonlar yapılıyor. Bir taraftan da Aziziye Kışlası olarak bildiğimiz alandaki tarihi eserlerimizi restore etmeye gayret ediyoruz. Bu eserlerin her birisinin restore edilmesi, sağlıklı bir şekilde hayata kazandırılması, daha sonra içerisine fonksiyon yüklenerek gelecek nesillere ulaştırılması gibi önemli bir görevimiz var.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.