DOLAR 32,3723 -0.35%
EURO 34,7167 -0.29%
ALTIN 2.390,09-1,33
BITCOIN %
Kayseri
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Özer: “Hayırseverlere meydan okuyoruz ve 2 katını biz yapacağız”

Özer: “Hayırseverlere meydan okuyoruz ve 2 katını biz yapacağız”

ABONE OL
Ekim 12, 2022 06:35
Özer: “Hayırseverlere meydan okuyoruz ve 2 katını biz yapacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA)- Kayseri Kazım Karabekir Mahallesi’nde yaptırılan Osman Ulubaş Eğitim Kompleksi’nin açılışı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de katıldığı törenle yapıldı. Törende konuşan Bakan Özer, hayırseverlerin yaptığı okul sayısının en az iki katını bakanlık olarak yapacaklarını belirterek hayırseverlere meydan okuduklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi ziyaret ve açılış törenlerine katılmak üzere Kayseri’ye geldi. Özer, Melikgazi ilçesinde bulunan Osman Ulubaş Eğitim Kompleksi açılış törenine katıldı. Törene Özer’in yanı sıra Bakan Yardımcıları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, hayırseverler ve vatandaşlar da katıldı.

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Özen, Kayseri’nin eğitim alanında sadece ilkokul, ortaokul ve lise de değil yükseköğretim alanında da adından söz ettiren bir şehir olduğunu söyledi. Özer, “Kayseri eğitimde sadece okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede değil yükseköğretim alanında da söz ettiren çok önemli şehirlerimizden bir tanesi. Onun için bu şehir alimler şehri, fazıllar şehri, şairler şehri. Biz de mevcut durumunu çok iyi noktalara çekebilmek için bakanlığımızın tüm bürokratlarıyla kesenin ağzını açtık. Biz buraya gelirken Kayseri’nin 690 milyon liralık yatırım bütçesi vardı eğitim alanında. Bugün 740 milyonluk ilave yatırım ve 47 milyonluk da okulların temel ihtiyaçlarıyla ilgili bütçe olmak üzere mevcut 690 milyonluk bütçeyi 1 milyar 477 milyon liraya çıkartmış bulunuyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.