DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20793921,02%
Kayseri

PARÇALI BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Olgunlaşma Enstitüsü’nden anlamlı sergi

Olgunlaşma Enstitüsü’nden anlamlı sergi

ABONE OL
Aralık 19, 2023 17:56
Olgunlaşma Enstitüsü’nden anlamlı sergi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Mustafa Kemal Atatürk’ün farklı zamanlarda Harp Akademisi’nden başlayıp vefatına kadar giymiş olduğu kıyafetlerin Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü tarafından dikimi gerçekleştiriliyor. Dikimi tamamlanan 8 kıyafet İl Kültür Turizm Müdürlüğü Fuaye Alanı’nda sergileniyor.

Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Atatürk’ün giymiş olduğu kıyafetlerin aslına uygun şekilde dikimi gerçekleştiriliyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında bitirilen 8 kıyafet İl Kültür Turizm Müdürlüğü Fuaye Alanı’nda sergileniyor. Atatürk’ün giymiş olduğu kıyafetlerin çalışma projesini yaptıklarını dile getiren, “Biz bu kıyafetleri Atatürk’ün Kayseri’ye gelişiyle ilgili gerçekleştirmedik. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yönelik bir çalışmaydı. Mustafa Kemal Atatürk’ün değişik zamanlarda Harp Akademisi’nden başlayıp vefatına kadar olan giymiş olduğu kıyafetlerin çalışma projesini yapıyoruz. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzden aldığımız izinlerle ve yetkili, askeri kurumlarımızdan almış olduğumuz akademik bilgiler çerçevesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kıyafetlerinin birebir aslına uygun olarak üretiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilgili olduğu her alanda Türk gençliğinin, Türk milletinin öğreneceği ya da öğrenmek istediği her alanda bu kıyafetleri sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.