DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20632200,84%
Kayseri
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Okullar kaç gün tatil edildi?

Okullar kaç gün tatil edildi?

Türkiye’de okullar (ilk, orta ve yüksek öğrenim) Koronavirüs salgınına karşı tedbir olarak 16 Mart 2020 tarihinden itibaren kesintisiz tatil edildiği bildirildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:42
Okullar kaç gün tatil edildi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de okullar (ilk, orta ve yüksek öğrenim) Koronavirüs salgınına karşı tedbir olarak 16 Mart 2020 tarihinden itibaren kesintisiz tatil edildiği bildirildi. 2 hafta okulların tatil edildiği bildirildi ama 23 Mart'tan itibaren eğitimin uzaktan öğretim ile yapılacağı belirtildi. Peki, okulların tatil edilme süresi daha fazla uzar mı? Uzaktan erişim ile eğitim nasıl yapılacak?

Türkiye’de ilk Koronavirüs tespiti sonrasında alınan tedbirler genişletildi. Korona virüsünün kapalı alanlarda daha fazla yayılma ve bulaşma olasılığına karşı Okullar ( (ilk, orta ve yüksek öğrenim) 16 – 30 Mart 2020 tarihinden itibaren  kesintisiz tatil edilirken aynı zaman da eğitimin devamı için 23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan öğretim sağlanarak yapılacağı bildirildi. Ayrıca eğitim veren tüm özel kurslarında tatil edileceği yönünde bilgiler verildi. 

Okulların tatil edildiğine dair açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı sözcü İbrahim Kalın, Türkiye’de Koronavirüs tedbiri olarak şu açıklamaları yaptı;

OKULLAR 16 MART PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN TATİL

‘’Cumhurbaşkanlığımızın başkanlığında bir dizi karar alındı. İlkokul, ortaokul ve liseler 16 Mart tarihinden itibaren 2 hafta tatil edilecek.

23 Mart tarihi itibariyle uzaktan eğitim yöntemiyle ve televizyon kanalından eğitimlerine devam edeceklerdir.

Üniversiteler de 16 Mart’tan itibaren 3 hafta tatil edildi. Spor müsabakaları Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacak. Kamu personellerin yurt dışına çıkışları izne tabi olacak. Vatandaşların da yurt dışı ziyaretlerini bir müddet ertelemeleri önerilmektedir. Yurt dışından gelen vatandaşlarımızın da kendilerini 14 gün tecrit etmeleri önerilmektedir. Cumhurbaşkanının yurt dışı ziyaretleri ertelendi.

Üniversitelerde idari personelin izni YÖK tarafından karara bağlanacak. Okullardaki öğretmenlerin iznine ilişkin de Milli Eğitim Bakanlığımız bir açıklama yapacak’’ dedi.

Peki, okulların tatil edilme süresi artacak mı? Uzaktan erişim ile eğitim nasıl olacak?

ZİYA SELÇUK'TAN AÇIKLAMA YAPTI

Mili Eğitim Bakanı Selçuk, okulların tatil edilmesi ve diğer gerekli detaylar hakkında şu açıklamaları yaptı;

Okullarımızda aldığımız koruyucu ve önleyici tedbirlerin bazı teknik ayrıntıları var. Bu ayrıntıları paylaşıyorum.

* Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sağlığı için 16 Mart Pazartesi gününden itibaren iki hafta süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.

 

* 16-30 Mart arasındaki tatilde öğrencilerimizin ilk haftayı dinlenerek geçirmesini istiyoruz. 23 Mart’tan sonra uzaktan eğitim sistemi başlayacaktır.

* Eğitim-Bilişim Ağı (EBA) tümüyle yenilenen biçimiyle ders ortamını evlere taşıyacak, öğrencilerimizin eğitiminin uzaktan sürmesine imkan sağlayacak.

* İlk ve orta okullarımızda ders programları yeniden yapılandırılarak gerekli telafi desteği internette ve TRT’de sunulacaktır.

* Hangi teknolojiyle hangi içeriği nasıl vereceğimize ilişkin bir altyapı hazırlığı yapıyoruz.

* Uzaktan eğitim kapsamında tüm operatörlerden ücretsiz 3 GB internet imkanı sağlanacak. Eğitim bilişim sistemlerinden tüm öğrencilerimiz ücretsiz olarak faydalanacak.

* Öğrencilerimizin teknik imkan ve tercih konusunda seçeceği ortak ve TRT’den farklı kanallardan kendi derslerini alabilme imkanları olacaktır. Velilerimiz ve öğrencilerimiz iletişim portalından tüm bilgileri alabileceklerdir.

* Bakanlığımız uzmanları tarafından uzaktan öğretim süreçleriyle ilgili olan tüm aşamalar en ince ayrıntılarına kadar çalışılarak öğrencilerimiz için hazır hale getirildi.

* TRT kanallarındaki ders anlatımları duyurulacaktır. Kişiye özel akıllı sistemimizde tüm hizmetler hazırdır. Bu sürecin bittiğinde yüz yüze telafi programı uygulanacaktır. Ayrıca öğretmen ve yardımcı öğretmenlerimiz uzaktan eğitimle virüse karşı eğitim dersleri alacaktır.

* Öğretim kademelerine göre bütün planlar hazırlanmış durumda. Elazığ depremi sırasında uyguladığımız bu sistematiği tatil döneminde de devam ettireceğiz.

* Bakanlığımız tedbirleri 3 aşamada hayata geçirdi.

* Alınan tatil kararı özel okullar ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kreşler için de geçerlidir.

* Bu süreçte en önemli görev ebeveynlerimize düşüyor. Bu tatil sürecinde kendi ve evlatlarınızın sağlığına dikkat etmelisiniz. Sağlık Bakanlığımızın yaptığı paylaşımlara dikkat etmelisiniz. Bütün toplumun desteğini bekliyoruz.

kamupersoneli.net

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.