DOLAR 32,2662 -0.06%
EURO 34,8516 -0.03%
ALTIN 2.423,30-0,05
BITCOIN %
Kayseri
12°

HAFİF YAĞMUR

04:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ödemeler bugün başlıyor!

Ödemeler bugün başlıyor!

Koronavirüs salgını ülkemize geldiği günden beri çeşitli önlemler alınmaya devam ediliyor. Devlet, vatandaşlara ekonomik anlamda sıkıntı çekmemesi için bir takım uygulamaları devreye soktu. Milyonlarca vatandaş da 8 Mayıs yapılacak olan nakdi ücret destek ödemesini bekliyor. Günlük 39 TL olarak yatırılacak olan ödeme desteği, bugünden itibaren hesaplanarak geçemeye başlanacak. Peki, kimler nakdi ücret desteğinden yararlanabiliyor?

ABONE OL
Eylül 24, 2022 07:01
Ödemeler bugün başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konuyla ilgili açıklama Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk yapmış olduğu açıklamasında toplam da 700 binden fazla ödeme için başvuru aldıklarını belirtti. Bakan aynı zamanda aylık bin 170 TL'lik ödeme desteğinin de bugünden itibaren ödenmeye başlayacağını da ifade etti.

KİMLER NAKDİ ÜCRET DESTEĞİNDEN YARARLANABİLİR?

Bakanın yapmış olduğu açıklamasının ardından vatandaşlar, ücretsiz nakdi destek ödemesini nasıl alacaklarını merak etmeye başladı. Bu maaş desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların, kısa çalışma ödeneğinden yararlanmamış olması ya da ücretsiz izni çıkartılmış olması gerekmektedir.

ÖDEMELER TEMMUZ'A KADAR DEVAM EDECEK

Konuyla ilgili 17 Nisan'da çıkartılan kanuna göre ödemeler 17 Temmuz tarihine kadar yatırılmaya devam edecek. Nisan ayının tamamını işsiz veya da ücretsiz izinde geçiren vatandaşlara ise 14 günlük bir ödeme yapılacak. Bu kişiler de 545 TL alabilecek.

BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Çalışanların nakdi ücret desteğinden yararlanabilmeleri için başvuruların işverenler tarafından yapılması gerekiyor. Bakan Selçuk konuyla ilgili, “İşverenlerimiz, ücretsiz izne ayrılan işçilerimize ilişkin bildirimlerini, SGK’nın https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresi üzerinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı’nı seçerek yapabilirler” diyerek başvurunun nasıl yapılacağını belirtti.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.