DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20722581,07%
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
O cihaza yasak getirildi!

O cihaza yasak getirildi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, son dakika açıklamasıyla ithalata getirilen yasağı açıkladı. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararı ile elektronik sigara ve benzeri cihazların ithalatı yasaklandı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:24
O cihaza yasak getirildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazete'de yürürlüğe giren kararla beraber Ruhsar pekcan elektronik sigara ithalatına yapılan yeni yasağı açıkladı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Elektronik sigara ve elektronik nargileyle bunların tüketiminde kullanılan cihaz, yedek parça ve solüsyonlarının ithalatına yasak getirdik.” dedi.

Kararda, nikotin içersin veya içermesin, tütün mamulünü taklit eder şekilde kullanılan elektronik sigara ve elektronik nargilenin ithalatının yasaklandığı belirtildi. Ayrıca bu cihazların yedek parça ve solüsyonlarının ithalatına da yasak getirildi. Kararda, bu cihazların yolcu ile girişi ve transit geçişine ilişkin düzenlemelerden de Ticaret Bakanlığının sorumlu olduğu aktarıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI YASAKLAMIŞTI

Türk Toraks Derneği'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre elektronik sigara Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı. Habertürk’e konuşan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanlığı yetkilileri, “Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca bugüne kadar kartuşu nikotin içeren herhangi bir elektronik sigara markası için ithalat izni verilmemiş ve ruhsatlandırılmamıştır. Dolayısıyla ülkemize sokulması ve her türlü ticaretinin yapılması yasaktır” açıklamasında bulunmuştu.

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.