DOLAR 32,3050 -0.57%
EURO 34,7880 -0.35%
ALTIN 2.411,75-0,44
BITCOIN 1861414-3,97%
Kayseri
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Nevin Akyurt için anma gecesi düzenlendi

Nevin Akyurt için anma gecesi düzenlendi

ABONE OL
Ekim 16, 2023 08:53
Nevin Akyurt için anma gecesi düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de yoksullara yaptığı yardımlarla bilinen ve kanser nedeniyle 48 yaşında yaşamını yitiren Nevin Akyurt için anma gecesi düzenlendi.
Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de yaptığı yardımlarla bilinen Nevin Akyurt için anma gecesi düzenlendi. Anma törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri AK Parti Milletvekili Ayşe Böhürler, Şahin Çopuroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Cihannüma Derneği Yüksel İstişare Kurulu Üyesi Fevzi Konaç ve Nevin Akyurt’un ailesi ile davetliler katıldı.
Tören Cihannüma Derneği Kayseri İl Temsilcisi İzzet Akkuş’un konuşmasıyla başladı. Nevin Akyurt’un yaşamını konu alan klipten sonra konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Biz o zaman öyle bir mücadele için hep birlikte olan insanlardık. Gayret ediyorduk. Allah biliyor bunu. Ama her yerde varız. Cenabıhak rızası için koşuyoruz. Son günlerde tanıdığım en güzel insanlarla birlikte hep aynı işlerinde gördük, Nevin hanımı. Hep güzel işlerde gördük. Bu işlerin ortak yaptık, beraber yaptık. Nevin hanım geldi, ‘Aş evi açtık fakirlik bitti mi sanıyordun’ dedi. Biraz da öfkeli. Gülük Mahallesi’nde bir bodrumda izbe bir yerde kadının yanına götürdü. Köşede bir kadın var. Çocuklar oturuyor. Hayretler içerisindeyim. Evlatlar vardı, öptü. Onlara götürdüğü paketleri teslim etti. O hastanın çamaşırlarını yıkamış. Hasta bir kadın kıvranıyor. Nevin hanım ilaçlarını getirmiş. O günlerde tabii ki güzel insanlar gördük, elhamdülillah” diye konuştu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Nevin hanımı tanıma şerefine nail oldum. Özellikle Melikgazi Belediye Başkanlığımın ilk dönemimde sürekli istişarede bulunuyorduk. Kimsesizlerin kimsesiydi” ifadesinde bulundu. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise, “Talas’a çok ihtimam gösterirdi. Kitabı yazılmalı demiştim ve yazıldı. Emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
Tören Nevin Akyurt’un konuşması ile devam etti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.