DOLAR 32,4302 0.02%
EURO 34,8123 -0.15%
ALTIN 2.428,55-0,25
BITCOIN %
Kayseri
24°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
MSB tarafından üretilen koruyucu sağlık ekipmanları İtalya ve İspanya’ya gönderildi!

MSB tarafından üretilen koruyucu sağlık ekipmanları İtalya ve İspanya’ya gönderildi!

Corona virüsün merkez üssü haline gelen İspanya ve İtalya`ya Türkiye`den tıbbi malzeme yardımı yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesindeki askeri fabrikalarda üretilen Corona virüse karşı koruyucu önlem sağlayan maske ve kıyafet, antibakteriyel sıvı gibi binlerce koruyucu sağlık ekipmanları bugün Ankara’dan kalkan bir askeri uçak ile İtalya ve İspanya’ya gönderildiği bildirildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:00
MSB tarafından üretilen koruyucu sağlık ekipmanları İtalya ve İspanya’ya gönderildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün Türkiye Tabipler Birliği (TTB) tarafından, Türkiye’de çeşitli illerde görevli 1630 sağlık çalışanı ile yapılan bir anket sonuç değerlendirme raporu yayınlandı. Yayınlanan raporda, sağlık çalışanların Corona virüse karşı yaşadıkları risklere dikkat çekilerek, sağlık ekipmanlarının yetersizliği konusunda Sağlık Bakanlığı’na bir çağrıda bulunuldu. Bu çağrının ardından, bugün Türkiye’den İtalya ve İspanya’ya bir askeri kargo uçağı dolusu koruyucu sağlık ekipmanları gönderildiği bildirildi. 

TIBBİ KORUYUCU EKİPMANLARI MSB ÜRETTİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesindeki askeri fabrikalarda, dikimevleri ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda, yerli ve milli imkanlarla üretilen, koruyucu önlem sağlayan maske ve kıyafetantibakteriyel sıvı gibi binlerce koruyucu sağlık ekipmanları, İtalya ve İspanya’ya gönderilmek üzere Etimesgut Askeri Havaalanı`nda askeri kargo uçağına yüklendi.

Gönderilen malzemelerin yer aldığı sandıkların üzerinde İtalyanca ve İspanyolca, Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var” sözü ve “Türkiye’den İspanyol halkına sevgilerle” sözü yer aldı.

Türkiye`nin gönderdiği yardımları taşıyan uçak, Ankara`dan ilk olarak İspanya`ya hareket etti. Uçak oradan da İtalya`ya gidecek.

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.