DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Maskesiz ne zaman sokağa çıkılacak?

Koronavirüs salgını kapsamında uzun bir süredir hayatımıza maske ile devam ediyoruz. Özellikle sıcak havalarda kullanmanın zor olduğu maskelerin ne zaman çıkartılacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar, sokağa ne zaman maskesiz çıkabiliriz? sorusuna cevap aramaya başladı. Konu ile ilgili Bilim Kurulu üyesi şartı söyleyip, tarih verdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 22:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, ülkemizde bugünden itibaren başlayan kademeli normalleşme dönemini değerlendirdi. Vatandaşların maskelerle ilgili soruları olduğunu ifade eden İlhan, açıklamasında, “40 milyon doz aşı olabilirsek maske konusunda gevşemeler görebiliriz” dedi.

KURALLARA UYULURSA DAHA FAZLA NORMALLEŞME OLABİLİR

Uzman isim açıklamasının devamında kurallara uyulması durumunda daha fazla normalleşme olabileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Alınan önlemlere baktığımızda, toplumda insanların kalabalık ortamlardan korunmasına yönelik olduğunu söyleyebiliriz. 65 yaş üstündeki büyüklerimizin ve gençlerimizin evde kalmaları yönündeki kısıtlama kaldırıldı. Kamuda esnek mesainin devam etmesi büyük bir yoğunluğu engelleyecektir. Seyahat kısıtlamalarında da avantajlı bir durum söz konusu olduğunu görüyoruz. Toplam vaka sayısında 5 katlık bir düşüş söz konusu. Böyle gidersek, kurallara uyarsak 1 Haziran’dan sonra daha fazla normalleşme olabilir diye düşünüyorum. Aşı olma yönünde irade gösteririlse daha da iyiye gidecektir”

“40 MİLYONU GÖRÜRSEK, MASKE KONUSUNDA BAZI KARARLAR DÜŞÜNEBİLİRİZ”

Aşılamada 40 milyonun görülmesi durumunda maske konusunda bazı kararların düşünülebileceğini ifade eden Dr. Necmi İlhan, “Bu soru çok soruluyor. 40 milyon doz aşı olabilirsek maske konusunda gevşemeler görebiliriz. Kalabalık yerlerde maske takmaya devam etmemiz lazım. 40 milyon aşı hedefine ulaştığımızda, açık alanda, çok az kişinin bulunduğu ortamlarda zamanla maskeleri çıkarabiliriz. Kalabalık iş yerleri, pazar, market gibi alanlarda maskemizi takmamız lazım. Hedef 65 milyon doz aşıda. 40 milyonu görebilirsek maske konusunda bazı kararlar düşünebiliriz” dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.