DOLAR 32,4056 0.09%
EURO 34,8268 0%
ALTIN 2.398,610,10
BITCOIN 19195073,55%
Kayseri
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Marmara ’da gemi battı! 6 mürettebat kayıp

Marmara ’da gemi battı! 6 mürettebat kayıp

ABONE OL
Şubat 15, 2024 09:12
Marmara ’da gemi battı! 6 mürettebat kayıp
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Marmara Denizi’nde 3 metreyi bulan dalgalar nedeniyle Balıkesir’in ada ilçesi Marmara’dan hareket eden 69 metrelik gemi İmralı adası yakınlarında battı. Gemide bulunan 6 mürettebatı kurtarma çalışmaları sürüyor.
Balıkesir’ in ada olan ilçesi Marmara’dan ayrılan kum yüklü olduğu tahmin edilen ve içinde 6 mürettebatı olan 69 metrelik gemi, İmralı adasının batı yakasında “batıyorum” sinyali verdi. Dalga boyunun 3 metreye ulaştığı Marmara Denizi’nde Bandırma’ dan da gelen 3 gemiyle birlikte batan gemideki 6 kişilik mürettebatı kurtarmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Mudanya ‘da kriz merkezi oluşturduklarını, çalışmalarını yakından takip etiklerini söyledi.

“İÇİ BOŞ CAN SALI BULUNDU”
Olayla ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, aramalarda içi boş can salının bulunduğunu belirtti. Ulaştırma Bakanlığı’nın açıklamaları şöyle:

“Saat 07.12 itibarıyla Batuhan A isimli gemiden alınan AIS sinyali de kesilmiştir. Botlarla arama devam ediyor. Helikopter hava muhalefetinden dolayı kalkış yapamadı. Şu ana kadar yapılan aramalarda içi boş bir can salı bulundu.” Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, adanın güneybatısında su alan “BATUHAN A” isimli 69 metre boyundaki genel kargo gemisi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KEGM-6 ve KIYEM-4 hızlı tahlisiye botlarının olay yerine ivedilikle yönlendirildiği kaydedildi.

BURSA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş yaptığı açıklamada, “69 metre uzunluğunda ticari bir gemi. Mürettebatın Türk olduğu değerlendiriliyor. Şu an olay yerinde 3 botumuz var ve çalışmalar sürüyor. Mudanya’da kriz merkezi oluşturuldu. Gemi içinde 6 personel olduğunu tahmin ediyoruz. Mürettebatın Türk olduğu değerlendiriliyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.