DOLAR 32,3980 -0.14%
EURO 34,8192 0.17%
ALTIN 2.434,36-0,17
BITCOIN 2034181-1,61%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Mansur Yavaş’tan yeni bir hamle daha!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan büyük bir hamle daha. Başkan Mansur Yavaş, 500’den fazla Sivil Toplum Kuruluşlarına bir çağrıda bulunarak gelin belediye bütçesini birlikte hazırlayalım dedi. Mansur Yavaş’ın belediyeciliğe kazandırdığı bu ilke büyük takdir topladı. Ortak aklın önemine dikkat çeken Yavaş, Üniversitelerden meslek kuruluşlarına kadar birçok paydaşa çağrıda bulunarak, 2021 mali yılı bütçesinin kullanımına ilişkin her türlü görüş ve öneriye açık olduklarını dile getirdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 11:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı hizmetlerin yanı sıra toplumu birleştirici çalışmaları ile sık sık gündeme geliyor. Mansur Yavaş yeni bir hamle daha yaparak daha önce hiçbir belediyenin yapmadığı bir ilkeye imza attı. Yavaş, Başkent’teki 565 sivil toplum kuruluşuna mektup göndererek, “2021 mali yılı bütçemizi birlikte hazırlayalım. Kaynakların paylaşımı ve kaynak ayrılmasını istediğiniz projelerinizi görüş ve önerilerinizle birlikte bizimle paylaşın” dedi.

ÖNEMLİ BİR ADIM

Demokratik yönetim kültürünün yaygınlaşması amacıyla Başkent'teki 565 STK'ya gönderdiği mektubunda kent yönetiminde karar alma sürecine tüm paydaşları dahil etmek istediğini anlatan Başkan Yavaş, şu mesajlara yer verdi:

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak katılımcılık saydamlık ve hesap verme sorumluluğu kavramlarını yönetim anlayışı olarak kabul ediyor, gelişmesi ve kurumsallaşması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Nitekim stratejik plan, performans planları, bütçeler yanında bütçe uygulama sonuçlarını da düzenli olarak internet sayfamızdan paydaşlarımızın bilgisine sunarak saydamlık ve hesap verme sorumluluğu açısından önemli bir adım atmış bulunuyoruz.

ORTAK AKIL VURGUSU

 

Üniversitelerden meslek kuruluşlarına kadar birçok paydaşa çağrıda bulunan Başkan Yavaş, 2021 mali yılı bütçesinin kullanımına ilişkin her türlü görüş ve öneriye açık olduklarını şu sözlerle anlattı:

Sınırlı bütçesel kaynakların hangi önceliklere göre nasıl kullanılacağının planlanmasına kamu kurumları, meslek kuruluşları, üniversiteler, STK'lar, vatandaşlar gibi yerel hizmetlerden yararlanan bütün paydaşların katılmasını temel yönetim anlayışı olarak kabul ediyoruz.

Katılım süreci belediyemiz ile paydaşlarımız arasında ilişkilerin gelişmesine, Başkentimizin geleceğini ilgilendiren önemli kararların ortak akılla alınmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz.

PANDEMİ NEDENİYLE ELEKTRONİK ORTAMDA TOPLANACAK

2021 mali yılı bütçe hazırlık çalışmalarını başlattıklarına dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Covid-19 salgını nedeniyle salon toplantıları ve yüz yüze görüşmelerin yapılamadığını vurgulayarak, tüm görüş ve önerileri internet ortamında alacaklarını açıkladı:

“Oluşturduğumuz http://www.ankara.bel.tr/stk-tablo adresinden bütçe hazırlık sürecine katılarak, 2021 mali yılı bütçesinde kaynakların paylaşımı ve kaynak ayrılmasını istediğiniz projelerinizle ilgili görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşabilir veya doğrudan yazılı olarak Mali Hizmetler Daire Başkanlığına iletebilirsiniz. Yapacağınız her türlü katkının, kaynaklarımızın Başkentimiz Ankara'nın ve sizlerin hizmet gereksinimlerine uygun olarak paylaştırılmasına, etkin ve verimli kullanılmasına katkı sağlayacağınızdan emin olmanızı isteriz.”

 

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.