DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2041275-1,15%
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Macaristan Ziyareti

Macaristan Ziyareti

ABONE OL
Ekim 5, 2022 07:41
Macaristan Ziyareti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ikili ve heyetler arası görüşmelerde bulunmak üzere beraberindeki heyetle birlikte gittiği Macaristan ziyaretini değerlendirdi. Başkan Büyükkılıç, kardeş şehir ziyaretinden, tarım ve hayvancılığa, Erciyes Kayak Merkezi’nden turizme kadar birçok konuda temaslarda bulunduklarını ifade etti.

Başkanlık makamında Macaristan ziyaretini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kardeş şehrimiz Miskolc’la ilgili davetleri üzerine şehrimizden her siyasi partiden temsil edecek şekilde yaklaşım içerisinde heyet halinde Macaristan’a ziyarete gittik. Orada çok değerli Büyükelçimiz Gülşen Ekşioğlu hanımefendinin karşılaması ve ilgisi gerçekten üst düzeydi, kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Macaristan ziyaretinde temasları ve görüşmelerini aktaran Başkan Büyükkılıç, “Aynı zamanda oradaki tarım ve hayvancılıkla ilgili Tarım Bakanlığı yetkilileri ile görüşmelerimize de kendileri bizzat katılmak suretiyle bizleri yüreklendirdi. Daha sonraki süreçte kardeş şehrimizin yetkilileriyle görüştük. Belediye başkanımızla ilgili valimizle ve ticaret ve sanayi odası başkanıyla ülkemizle bir bakıma o ülkenin ve o bölgenin mukayesesi yapıldığında Avrupa Birliği ülkesi olan Macaristan’daki Avrupa Birliği’ni yansıtan yaklaşım içerisindeki ekonomik sorunlarla ilgili onların bakış açısı olumsuz. Türkiye’mizin onlara göre çok daha iyi noktada olduğunu gözlemlemenin keyfini yaşamış olduk” diye konuştu.

Büyükkılıç, Macaristan’da meclis yetkilileri ile de görüştüklerini, sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ile de yaklaşık bir saat bir görüşme yaparak, değerlendirmelerde bulunduklarını anlattı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.