DOLAR 32,4540 -0.11%
EURO 34,7976 -0.53%
ALTIN 2.501,920,26
BITCOIN 20697180,92%
Kayseri
27°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 4 Haziran da

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 4 Haziran da

ABONE OL
Haziran 1, 2023 15:42
Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 4 Haziran da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek olan öğrencilerin kaygı ve stres yapmamaları gerektiğini ifade eden Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, “Bu işin kahramanları bu sınava girecek olan öğrencilerdir. Tabii ki eğitim hayatındaki önemli sınavlardan bir tanesi liselere geçiş sınavı. O gün biraz daha gürültü kirliliğine dikkat etmemiz, vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha bilinçli olması öğrencilerimizle bu konuda empati kurması çok önemli” dedi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse 4 Haziran 2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında basın açıklaması yaparak, “4 Haziran 2023 tarihinde ülkemizde önemli bir sınav yapılacak. Liselere geçiş sınavını yapacağız. İlimizde de bu süreçte tüm hazırlıklarımızı tamamladık. 4 Haziran Pazar günü saat 9 itibariyle iki oturumdan oluşacak sınavın birinci oturumunu sözel bölümünü gerçekleştireceğiz. Daha sonra saat 11:30 da ikinci oturum sayısal sorulardan olan bölüm gerçekleştirilecek. İlimizde şu ana kadar bu konuyla ilgili sınav yapılacak okulların tespiti sınavda görev alacak öğretmenlerin görevlendirilmesi, bu hususta alınacak diğer önlemler ve ilgili toplantıların hepsi gerçekleştirildi. Şu anda Kayseri İli Olarak bu sınava hazırız. İlimizde yaklaşık olarak bu sınava katılacak öğrenci sayısı 333 okulda yirmi 23 bin 733 öğrencimiz bu sınava katılacaklar. Bununla ilgili de hazırlıklar tamamlandı ve pazar günü de Allah izin verirse kazasız belasız bir şekilde bu sınavı yapmak istiyoruz. Bu işin kahramanları bu sınava girecek olan öğrencilerdir. Tabii ki eğitim hayatındaki önemli sınavlardan bir tanesi liselere geçiş sınavı. Bu sınavda ne oluyor? Merkezi sistemle öğrenci alan okullara bu sınav sonucuna göre öğrenci yerleştirmesi yapılacak. Buralar nereler? Fen liseleri, sosyal bilim liseleri bizim diğer proje okullar olarak önceden belirlediğimiz bu okullarımız” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.