DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20755141,40%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

KYK kredi borçları için sevindiren haber geldi!

Vergi ile prim borçlarına yapılandırma çalışmaları kapsamında KYK kredi borçları da eklendi. Bu doğrultuda öğrencilerin KYK'dan aldıkları öğrenim kredisi borçları silinmeyecek ve yeniden yapılandırma gelecek.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 13:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vergi ile prim borçlarına yapılandırma çalışmaları kapsamına KYK kredi borçları da eklendi ve KYK'dan alınan öğrenim kredisi borçlarının silinmeyeceği ve yeniden yapılandırılacağı vurgulandı. Üniversiteden mezun olmuş milyonlarca öğrenci heyecanla bu konu hakkında verilecek karar bekleniyor.

O BORÇLAR İÇİN YENİ BİR ADIM ATILACAK

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, pandeminin yaralarını sarmak için bugüne kadarki en kapsamlı yeniden yapılandırma paketi hazırlanıyor Konu ile iligli olarak KYK borçları ve çiftçi borçlarıyla ilgili de yeni bir adım atılacak. 

 

Kulislere yansıyan son bilgilere göre öğrenci kredileri ile çiftçi borçları silinmeyecek, yeniden yapılandırma kapsamına alınacak. Bununla birlikte bu hafta İstihdam Paketine yeni düzenleme eklenecek ve düzenlemeyle ilgili toplantılarda kapsam ve detaylar ele alınacak.

ÖĞRENCİM KREDİSİ İÇİN FLAŞ GELİŞME

Emlak vergisinden trafik cezalarına kadar kamu kurumlarına olan hemen hemen tüm borçların ödemesinin kolaylaştırılması, ödemesiz bir dönemle ertelenmesi sonra da uzun vadeli taksitlendirilmesi planlanıyor. Öğrenim kredisi borçlarının da yapılandırma kapsamına alınması bekleniyor.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.