DOLAR 32,4099 -0.27%
EURO 34,8123 -0.13%
ALTIN 2.418,72-0,14
BITCOIN 1882226-3,83%
Kayseri
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kuruyemiş Tercihleri, Fiyata ve Zevke Göre Değişiyor

KAYSERİ, (BGC) – Atıştırmalık sevenlerin tercih ettiği kuruyemiş, yeni yıla girerken de en çok tercih edilen yiyeceklerin başında geliyor. Vatandaşların kuruyemiş tercihlerini ise ürünlerin fiyatları ve kişinin ağız tadı belirliyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 08:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir kuruyemiş firması Halkla İlişkiler Sorumlusu Nurettin Çetinkaya, kuruyemiş fiyatları ve tercihler konusunda açıklama yaptı. Dövizdeki kur artışının kuruyemiş ürünlerini de etkilediğini anlatan Çetinkaya, ancak kendilerinin bu artışları ürünlere yansıtmamaya çalıştıklarını dile getirdi. Çetinkaya, “Malum doların bize vermiş olduğu bir psikoloji vardı. Dolar yükseldikçe aldığımız ürünün fiyatı pahalılaşıyordu. Lakin biz kar amacı gütmedik. Ve ürünlerin fiyatlarını yükseltmemiştik. Halk da bunu bildiği için bizi tercih ediyor. Şu anda da gördüğünüz gibi kalabalık burası. Hem pandemi hem de döviz kurlarının hızlı artışı ile insanların psikolojisi bozulmuştu” ifadelerini kullandı.

‘ZEVKE GÖRE TALEP DEĞİŞİYOR’

Kuruyemiş ürünlerinin zevk ve fiyata göre tercih edildiğini belirten Çetinkaya, en fazla ayçekirdeğin alındığını aktardı. Çetinkaya, “Şu anda zevke göre talep değişiyor. Vatandaşımız geçirdikleri buhranlı dönemden sonra alım durumu değişti. Satışlarımız yükseldi. Kuruyemiş çeşitlerimiz fazla. Çekirdek satışımız pandemi döneminde de bu dönemde de her zaman en fazla alınan ürün. Çekirdeğe talep değişmiyor. Fiyatlarda da zam yok.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.