DOLAR 32,2642 0.02%
EURO 34,7118 -0.02%
ALTIN 2.401,890,08
BITCOIN 2005035-2,44%
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

Kurban fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi!

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte kurban kesecek binlerce vatandaşlar, kurban fiyatlarını araştırmaya başladı bile. Konu ile ilgili çok önemli bir açıklama yapıldı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 23:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otel ve restoranların pandemi sebebiyle uzun bir süredir kapalı olması, canlı hayvan arzında artışa sebep oldu. Bu durumda kurban fiyatlarına olumlu olarak yansıyınca, üreticiler, ellerinde hayvan fazlalığı sebebiyle, bu yıl zam yapmama kararı aldı.

Kurban fiyatlarına ilişkin çok sayıda kişi önemli bir açıklama bekliyordu. Bu sene kurban fazlalılığı sebebiyle, fiyatlarda artış yapılmayacak.

Konu ile ilgili Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkan Bülent Tunç, şu açıklamayı yaptı:

“Restoranların ve otellerin kapalı olması sebebiyle et tüketimi neredeyse yarı yarıya düştü. Dolaysıyla üretim merkezlerinden kesimhanelere hayvan gitmedi. Hâl böyle olunca hayvanlar üreticinin elinde kaldı. Bir piyasada mal çok olunca fiyatı düşer. Kurban Bayramı’nda da böyle bir durum yaşıyoruz.” dedi.

ÜRÜN SAYISI FAZLA

Normalde her yıl ortalama yüzde 15 – 20 arasında zam olduğunu ifade eden Tunç, b yılın fiyatlarıyla ilgili, “Bu yıl zam yapılmıyor çünkü ürün çok. Eritilmesi gereken hayvan sayısı fazla. Öte yandan yem fiyatlarına yüzde 70 zam geldi. Bunu da göz ardı etmemek lazım. Ancak üreticinin elindeki hayvanı eritmesi için zam yapmama kararı aldık. Kesim yerleri ile ilgili de sıkıntı yaşanmaz. Geçen yıl devletimiz gayet iyi tedbirler aldı. Keza salgın daha yüksek seviyelerdeydi. Bu yıl da aynı tedbirlerin alınacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

CİDDİ İSRAF YAPILIYOR, İŞİ UZMANINA BIRAKIN

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ise konu ile ilgili, “Fiyatlar bu yıl aşağı yukarı aynı kalacak. Ancak bu, ticaret ve pazarlık işi. Fiyat aslında pazarda belirleniyor. Küçükbaş tercih edilmeli. Çünkü sayısı daha fazla, maliyeti de düşük. Büyükbaş, ithal yem ile beslenirken küçükbaşa ne verirseniz yer. Ayrıca kesilmesi daha kolay olur. Bu arada et, bir meslektir. Kurban Bayramı’nda herkes kasap oluyor. Etlerin çoğu ziyan ediliyor. Paslı bıçaklar ve kıyma makineleri kullanılıyor. Burada ciddi bir israf yapılıyor. İşi uzmanına bırakmak gerek” açıklamasını yaptı.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.