DOLAR 32,4796 0.09%
EURO 34,8675 0.11%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
KTO’daki istifa tartışmasına, TMMOB’den ‘vefa’ hatırlatması

KTO’daki istifa tartışmasına, TMMOB’den ‘vefa’ hatırlatması

ABONE OL
Ekim 19, 2022 07:26
KTO’daki istifa tartışmasına, TMMOB’den ‘vefa’ hatırlatması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Ticaret Odası’nda (KTO) seçim sonrası MHP kökenli üyelerin istifası tartışmasına Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) de ‘vefa’ hatırlatması yaparak dahil oldu.

TMMOB’ne bağlı odaların toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda alınan karar ile, üyelerin çoğunluğunun da mensubu olduğu KTO seçimleri başta olmak üzere borsa ve odaların seçimleri sonrası yaşanan olaylar değerlendirildi. KTO’da MHP’li bir ismin yönetime alınmaması sonrası grup kararı alan MHP kökenli üyeler toplu istifa kararı almıştı. Tartışmalar devam ederken TMMOB ‘vefa’ vurgulu açıklama yapma kararı aldı.

Basın kuruluşlarına servis edilen yazılı açıklamada meslek odalarının, mesleki ilke ve ahlak kurallarını, içinden çıktıkları milletin ortak değerleri ve ahlakını zemin kabul ederek inşa ettiği vurgulandı. İsim vermeden KTO Başkanı Ömer Gülsoy’un işaret edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Seçime birlikte girdiği ekip arkadaşlarını, seçimleri kazandıktan sonra saf dışı bırakarak, ikbal peşinde koşmak, milli manevi değerlerimizin en önemlisi olan ahde vefa ilkesini yok saymak, bizlerin kabul edemeyeceği, bağışlayamayacağı bir durumdur. Güzide kurumlarımızda ilkesiz ve tutarsız davranışların olması, bütün kamuoyu gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Hem kişisel hem de toplumsal ahlakın ve düzenin yegâne teminatı, toplum sözleşmesinin dayanağı olan ‘ahde vefa ilkesinin’ önemine olan inancımızı yeniden teyit eder, aksine davranışları kınadığımızın bilinmesini isteriz.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.